Da ste Zinedin Zidan, koju od ova top tri velikana biste najpre preuzeli?

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.10.2021.
19:35
Izvor: Sportske.net

Legendarni Francuz i dalje čeka poziv, ali...

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Zinedin Zidan je jedini trener  koji je uspeo da odbrani trofej u Ligi šampiona i potom upiše i het-trik.

Predvodio je Real Madrid do trofeja prvaka Evrope 2016, 2017. i 2018. godine, kasnije se vratio u svoj klub, ali je to prošlo neslavno. Nije imao Kristijana Ronalda, nije imao ni dovoljno jak tim, i od početka je delovalo da drugi mandat neće proći dobro. I pored osvojene "korona" titule, to je bilo sve, Zidan je u prošloj sezoni ostao bez ijednog trofeja i ponovo otišao.

On je odmorio preko leta, nema ga nigde, njegovo ime se tek sporadično pominje, ali samo u "kafanskim" i navijačkim krugovima, bez potvrde pouzdanih izvora. 

Ipak, deluje da ne postoji šansa da preuzme neki van tri tima, a to su - PSŽ, Juventus i Francuska. 

Istina, neki navijači Junajteda se nadaju da bi Zidan mogao da se spoji sa Ronaldom i Varanom, imao bi u timu i Pogbu koga je toliko želeo u Realu i da bi mogao da preporodi tim, ali je Solskjer "mačka od devet života", a potrošio je "tek" polovinu.

Dakle - PSŽ, Juve ili Francuska?

PSŽ ima Poketina, ali ako ne osvoji LŠ, Poketino će biti bivši. Nema šanse da mu klub pruži šansu nakon što je prošle sezone izgubio i titulu od Lila. Ima Mesija, Nejmara i Mbapea, doduše sa njima i tonu egoizma, ali opet, PSŽ mora da napadne Ligu šampiona. Zinedin Zidan bi bio idealno rešenje, čak i da stvari krenu po zlu tokom sezone, jer je slobodan. 

Juve? 

Najgora opcija. Istina da je i to njegov klub, ali pred Juventusom su teške godine. Možda će uspeti da se vrate i osvoje titulu, ali na evropskoj mapi su najdalje udaljeni u ovoj deceniji. Juve ima i finansijskih problema, nije stabilan kao nekada, zato je valjda i želeo  da osnuje Superligu Evrope.

Bomba je - Francuska.

Za nju bi morao da čeka, jer Dešan ima ugovor do SP 2022 u Kataru. Nema razloga da dobije otkaz pre, ako nije već posle eliminacije na EP. Zato ne verujemo da će Zidan baš čekati još nešto više od godinu dana, da posle SP  preuzme Francusku, iako bi ga dočekao pakleni tim.

Sami procenite, ali deluje da je PSŽ prilično realna, najbolja i vremenski najbliža opcija. I da bi za Zidan sa njima mogao da napadne opet LŠ, dok sa Juventusom teško može da se nada takvom podvigu u ovom trenutku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke