London na "kolenima" - Arsenal i Totenhem ispali!

Autor: Stefan Matić
sreda 09.11.2022.
22:43
Izvor: Sportske.net

Sjajan Brajton.

Twitter - Brighton & Hove Albion
Twitter - Brighton & Hove Albion

Povezane vesti

Arsenal - Brajton 1:3

Pokazalo se da će bivši igrač "tobdžija" Velbek biti velika glavobolja za Arsenal. Već na startu je Englez imao dobru šansu, ali njegov šut je blokiran. Arsenal je zapretio preko Vijere, Nelson je asistirao, ali bez gola. Nelson se bolje snašao u ulozi asistenta, Nketija odlično koristi pas i to je 1:0 za Arsenal od 20. minuta.

"Galebovi" dolaze do brzog izjednačenja. Mladi Hejn na golu se okliznuo, ustao i onda srušio Velbeka. Penal za Brajton, Velbek pogađa za 1:1 u 27. minutu. U nastavku je mogao Nketija do još jednog gola. Sjajan udarac mladog napadača "tobdžija" pak završava na stativi. Brajton kažnjava propuštene prilike, rezervista Mitoma pogađa za preokret i 2:1 od 58. minuta. 

Brajton nastavlja sa sjajnim partijama, Lampti kruniše sjajni prodor sa leve strane za 3:1 u 71. minutu. Nastavak sjajnih utakmica Brajtona, Arsenal nije imao odgovor za De Zerbijev tim.

Notingem Forest - Totenhem 2:0

"Šumari" su bili opasnije od Totenhema na početku. Beležimo odlične prilike Lingarda u dva navrata, ali Forster spreman. Usledio je potom bolji period Totenhema. Dajer je pokušao posle kornera, Doerti i Sančez su takođe pokušali posle prekida, ali bez gola. 

Drugo poluvreme je otvorio Lingard sjajnom prilikom, ali Lodi je taj koji donosi prednost u 50. minutu. Samo sedam minuta kasnije, Forest vodi sa 2:0. Lingard je ovog puta precizan, velika prednost za domaće u 57. minutu. 

"Šumari" ostaju sa igračem manje u 75. minutu, Mangala dobija dva brza žuta kartona. 

Vulvs - Lids 1:0

Harison je bio najaktivniji po pitanju gostiju. Sjajni fudbaler je zapretio u par prilika, Ljorente je takođe imao pokušaj posle kornera, ali bez gola. Kod Vulvsa izdvajamo Traorea, ali i sjajnu priliku Kilmana u 49. minutu.

"Vukovi" dolaze do prednosti, igrao se 85. minut  - rezervista Traore donosi ključni gol za prolazak dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke