Daj mi loptu i ja ću da ti asistiram, čak i kad to ne želim

Autor: Nemanja Janošev
sreda 03.11.2021.
23:46
Izvor: Sportske.net

Da li je želeo, to je veliko pitanje...

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Trent Aleksander-Arnold još jednom je demonstrirao svoj izuzetan osećaj za centaršut i pronalaženje saigrača pred golom rivala.

U fazi napada, gledajući bekovske pozicije, Trent Aleksandar-Arnold mora biti među najbolja tri desna beka na svetu u ovom trenutku. Englez je impresivan i ove sezone, asistira kao od šale, a protiv Atletiko Madrida na "Enfildu" kreirao je oba gola, doduše, kod drugog je pitanje da li je imao želju.

Poslao je oštar centaršut ka Sadiju Maneu iako je više delovao kao pokušaj udarca ka golu Jana Oblaka, ali se to u statističkim parametrima pisalo kao nova asistencija, treća na tri utakmice u ovoj sezoni Lige šampiona, a ukupno osma, računajući i Premijer ligu. Konstantno kreira, centrira, a ono što je zanimljivo jeste i njegov napredak u smislu centaršuteva. Naime, prethodnih godina gađao je između penala i ivice šesnaesterca, dok sada njegove lopte idu bliže petercu. Tako brze, neretko pronalaze saigrače jer golmani ne mogu uvek pravovremeno da reaguju.


On je, prema lokalnom listu "Liverpool Echo" proglašen igračem utakmice sa ocenom "osam", koju su još dobili i Džordan Henderson, Sadio Mane i Mohamed Salah.

Trent je, atipično njemu, s obzirom na to da ume da oscilira, bio dobar i pozadi sprečivši Karaska da se istakne. Odbrana mu nije jača strana i zona iza njega je jedna od najranjivijih u engleskom šampionatu, pa mnogi smatraju da bi Klop mnogo više profitirao kada bi ga pomerio u vezni red. Ipak Nemac za sada ne odstupa od svoje ideologije i formacije 4-3-3. Usput, kvalitetnu zamenu za Arnolda ni nema. To mesto popunjava Džejms Milner, kao i bilo koje drugo kada zafali.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke