Dalić preuzeo odgovornost: "Teška situacija"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.10.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Drugi vezani poraz Hrvata.

EPA-EFE/Anders Wiklund
EPA-EFE/Anders Wiklund

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić preuzeo je odgovornost za novi poraz, ovog puta od Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Hrvati više ne zavise sami od sebe u kvalifikacijama za EURO. Porazom u Kardifu od Velsa, izgubili su upravo od ovog rivala drugo mesto na tabeli, ali sada se nadaju da će ekipa sa "ostrva" ostati bez bodova u naredne dve utakmice protiv Jermenije i već sigurnog putnika u Nemačku - selekcije Turske.

Bleda igra "vatrenih" za koju odgovornost preuzima selektor Zlatko Dalić.

"Zaslužen poraz. Vels je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, rešio je svoje situacije. Imamo problem prema napred, nemamo ideje kako doći do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad zavisimo od drugih.... Imamo još dve utakmice. Preuzimam odgovornost, mogao sam nešto bolje uraditi. Zaista teška situacija. Hteo sam da Vida donese agresinvost i to je doneo", kazao je Dalić koji je dodao još jednom da je ekipa bezidejna u fazi napada.

"U problemima smo, čekamo iduće dve utakmice, ne zavisimo samo od sebe. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zalečiti povrede".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke