Damfris brži od pištaljke za pobedu Intera!

Autor: Lazar Nikolić
subota 13.08.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Gol postigao i Romelu Lukaku.

EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI
EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savladali su Leće sa 1:2 golom Denzela Damfrisa u dramatičnoj završnici na startu Serije A.

Samo dva minuta bila su dovoljna Romelu Lukakuu da ponovo postigne gol u dresu Intera. Sjajno je centrirao Federiko Dimarko, Mateo Darmijan glavom spustio loptu do korpulentnog napadača koji se samo "poklonio" i doneo radost "neroazurima", koji se sa nestrpljenjem očekivali njegov povratak.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo izglednih prilika, ali jeste već na startu drugog dela.

Igrao se 48. minut kada su sjajnim duplim pasom Di Frančesko i Sise potpuno izbacili odbranu Intera, a momku iz Gambije nije bilo teško da rutinski matira Handanovića i izjednači rezultat.

Mogao je Leće do potpunog preokreta posle samo nekoliko minuta, kada je sjajno iz slobodnog udarca šutirao Hrvat Bistrović, a još bolje odbranio Slovenac Handanović.

Dvadeset minuta pre kraja meča dobru šansu za Inter propustio je Denzel Damfris, njegov udarac glavom završio je tik pored leve stative gola domaćih.

U finišu meča mogao je Lukaku da donese pobedu Interu, sjajno je šutirao, ali je njegov udarac zaustavio golman domaćih Vladimiro Falkone.

Igrao se poslednji minut sudijske nadoknade. Inter je sve karte bacio na napad, a posle kornera Di Marka u velikoj gužvi najbolje se snašao Denzel Danfris i pogodio za pobedu i veliku radost "neroazura".

Torino je slavio na gostovanju Monci sa 2:0.

Odsustvo iz tima kapitena Saše Lukića zbog naslaganja sa upravom kluba, nije se negativno odrazilo na ekipu Ivana Jurića.

Novajlija Aleksej Mirančuk koji je ovog leta stigao iz Atalante postigao je prvenac u dresu "granate" i doveo goste u vođstvo dva minuta pre isteka prvog poluvremena.

Pobedu gostiju potvrdio je paragvajski napadač Antonio Sanabria u 66. minutu, asistent je bio Samuele Riči.

Monca je "ublažila" poraz u petom minutu sudijske nadoknade, a gol je postigao Dani Mota.

Naši reprezentativci Nemanja Radonjić i golman Vanja Milinković-Savić odigrali su čitav meč za pobedničku ekipu, a debi u dresu "granate" upisao je i Hrvat Nikola Vlašić, koji je stigao na pozajmicu iz Vest Hema.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke