Dan istine, šta čeka Dušana Vlahovića u Firenci?

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.03.2022.
08:29
Izvor: Sportske.net

Alegri se dvoumi, ali bez Vlahovića Juventus je mnogo slabiji...

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Dušan Vlahović će se večeras pojaviti u Firenci gde navijači Fiorentine spremaju vatren doček. Srbin je pod pritiskom, Alegri je čak ostavio mogućnost da počne sa klupe, ali niko u to ne veruje, Juventus ima devetoricu povređenih, plus bez Vlahovića, slažu se mnogi, su mnogo slabija ekipa.

Gradonačelnik Dario Nardela je tražio od svojih Firentinaca da budu dostojanstveni i vatreni, ali da ne zaborave da je fudbal samo igra.

U krugovima bliskim navijačima, iako se to čuva kao tajna priča se da će koreografija biti posvećena Vlahovićevom "izdajstvu", kako to shvataju u gradu. On je prešao kratak put od obožavanja do mržnje, pa je najmanje što može da očekuje zvižduci i uvrede.

"Idem da igram fudbal, zahvalan sam Fiorentini, ne mislim ni na šta drugo osim na fudbal", rekao je Vlahović.

Sigurno da od ponavljanja situacije od pre tridesetak godina nema ništa, tada je Bađo na svom prvom gostovanju u Firenci dobio šal, a odbio je da šutne penal. Publika ga je pozdravila ovacijama jer on nije želeo da ode, prodat je Juventusu što je bio povod da navijači "Ljubičastih" razruše grad.

Jer, Bađo nije želeo da ode, Dušan je insistirao na tome i već u prvih nekoliko mečeva pokazao da je bio u pravu, zaslužuje mnogo veći klub i mnogo veći novac.

Vlahović se ne boji i jedva čeka da zaigra, kako piše "Tutosport", a Fiorentina je tražila od svojih navijača da se uzdrže rasističkog skandiranja, aludirajući na povike "Zingaro" odnosno "Ciganine", kako italijanski rasisti nazivaju sve Balkance. 

Inače, stadion će biti popunjen 75% kapaciteta, a Juventus će imati oko 800 navijača, toliko je karata pripalo gostima. 

Sve u svemu, čeka nas veoma zanimljiv duel, prva je utakmica, Fiorentina će učiniti sve da stekne prednost jer je revanš tek u aprilu kada će aktuelni osvajač kupa biti daleko jači za oporavljene igrače...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke