Darvin opet podivljao u furioznoj pobedi Liverpula, Totenhem dobio Solankija!

Autor: Nemanja Janošev
subota 21.09.2024.
18:14
Izvor: Sportske.net

Četvrta pobeda Liverpula i četvrti put da nisu primili gol.

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Bornmut na "Enfildu" ubedljivih 3:0 (3:0) u 5. kolu Premijer lige.

"Trešnjice" su redovna žrtva Liverpula, a ništa drugačije nije bilo ni ovog puta. Ekspresno je tim Arnea Slota napunio mrežu Kepe Arizabalage koji se isprva isticao sjajnim odbranama, ali to nije moglo da potraje u furioznom naletu domaćina.

Isprva je Bornmut u 5. minutu uspeo da povede preko gola Antoana Semenja, ali on je poništen zbog ofsajda. I to je Liverpulu poslužilo kao instant upozorenje, pa više nije bilo igrarija. Luis Dijaz je u dva minuta u periodu od 26. do 28. rasuo odbranu gostujućeg tima na paramparčad. Izvanredna forma Kolumbijca ove sezone. U završnici prvog poluvremena stavljena je i tačka na ovaj duel pošto je priliku Arnea Slota da krene od starta iskoristio Darvin Nunjez majstorijom levicom. Gol uz pomoć stative u suprotan ugao za vidno olakšanje koje je osetio Urugvajac i naravno erupciju emocija na Enfildu koji ga toliko obožava.

 Mogao je Liverpul da bude i ubedljiviji na ovom duelu, ali što Kepa, što oni sami, sprečavali su takav scenario.

Golova je bilo posvuda u terminu od 16.00 sati. Totenhem je rezultatom 3:1 dobio Brentford, a ujedno su dobili i Dominika Solankija koji je došao do svog prvenca u dresu novog kluba kada je pogodio u osmom minutu. Upisao se i pomalo zaboravnljeni Brenan Džonson nakon dodavanja Hjung-min Sona, Korejac je asistirao i Džejmsu Medisonu u 85. minutu. Trebalo bi istaći da je Brentford poveo posle samo 23 sekunde kada je atraktivan gol dao Brajan Embuemo. Neće se o tome mnogo pričati...

Fulam je takođe "tricom" ispratio Njukasl u iznenađenju ovog popodneva. Raul Himenez, Emil Smit Rou i Ris Nelson pogađali su za "kolibare“, dok je Harvi Barns dao nadu Njukaslu u 46. postavivši tada 2:1.

Kosta Nedeljković nije dobio minute u duelu Aston Vile i Vulverhemptona koji je završen 3:1 golovima Olija Votkinsa, Ezrija Konse i Džona Durana na jednoj, te Mateusa Kunje na drugoj strani. Između Lestera i Vulvsa i Sautemptona i Ipsviča bio je istovetan rezultat 1:1.

Rezultati:

Aston Vila – Vulvs 3:1
Fulam – Njukasl 3:1
Lester – Everton 1:1
Liverpul – Bornmut 3:0
Sautempton – Ipsvič 1:1
Totenhem – Brentford 3:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke