De Brujne dirigovao, Pep rasturio Rangnika, ovakav Junajted ne zaslužuje Ligu šampiona!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.03.2022.
19:24
Izvor: Sportske.net

"Građani" su gazde u gradu.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Mančester Junajted rezultatom 4:1 u velikom derbiju 28. kola Premijer lige.

Apslotni heroj utakmice bio je Kevin De Brujne, koji je postigao dva i asistirao treći za Mareza, dok je jedini pogodak za Junajted postigao Sančo. 

Pep Gvardiola je izveo gotovo najjači sastav, jedino nije mogao da računa na lakše povređenog Rubena Dijaša. S druge strane, Ralf Rangnik nije mogao da računa na Rafaela Varana i Luka Šoa koji su pozizivni na korona virus, dok je Kristijano Ronaldo navodno povređen, iako se spekuliše i da je odbio da bude zamena. 

Siti je odlično otvorio meč, pošto je već u petom minutu Bernardo Silva asistirao De Brujneu za 1:0.

Junajted nije bio preterano opasan, ali je jedna majstorija Džejdona Sanča bila dovoljna za izjednačenje. Pogba je proigrao Nemca koji je sa ivice šesnaesterca pogodio malu mrežu za 1:1.

Ipak, Siti je posle samo šest minuta došao do novog vođstva. Belgijanac je bio na pravom mestu i iz trećeg udarca u istom napadu savladao je De Heu, koji je prethodno zaustavio Fodena, potom je probao i Silva, ali je De Brujne bio jedini spretan.

Do odlaska na odmor, Sančo je imao još jednu veliku šansu, kao i Foden, i Marez, ali je De Hea bio odličan. 

Siti je nastavio da dominira i u drugom poluvremenu, ali nije bilo mnogo šansi i uzbuđenja. Ralf Rangnik je odlučio da izmenama promeni ritam utakmice, uveo je Rašforda i Lingarda, ali je uskoro usledio novi gol Sitija. De Brujne je izveo korner, pronašao je Mareza na drugoj strani šesnaesterca, a ovaj sa 18 metara  udarcem iz prve pogodio za 3:1.

Isti igrači stvorili su i narednu šansu na meču, De Brujne je proigrao Mareza koji je iskosa sa desne strane gađao prvi ugao, ali je na mestu bio De Hea.  

Španac je bio heroj i u 81. minutu kada je sprečio verovatno jedan od kandidata za gol sezone, Voker je centrirao, a Kanselo uhvatio polumakazice, ali je De Hea odlično intervenisao. 

Ono što je veoma važno izdvojiti  jeste da Junajted u drugom poluvremenu nije imao nijedan udarac ka golu Edersona i da je bio potpuno bezopasan. 

U poslednjim trenucima meča,Marez je postigao još jedan pogodak, sudija je signalizirao ofsajd, ali je VAR pokazao da je gol regularan, pa je Junajted doživeo žestok šamar - 4:1.

Siti je zasluženo pobedio i osvojio bodove i ostao lider na tabeli sa 69 bodova, šest više od Liverpula, koji ima i meč manje i čak 22 više od Mančester Junajteda, koji je peti na tabeli.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Sunday, 06.03.2022
22:08

Junajted nema trenera,kpotrebne igrace i gazde koji imaju ambicije.Danas su jos jednom ponizeni.Danas u ovom timu nepotrebno je bilo 7 igraca.A rezerva Rasford ide putem Velbeka ,definitivno.Za ovih osam godina Junajted je unistio sve sto je prethodnih godina uradio.Vreme mu je da nadje boljeg od Fergusona ,a ima ih i da sa rakonstrukcijom tima oporavi tim za dve godine.Danas je Arsenal pobedio Votforda sa igracima koji su duplo manje placeni od Junajtedovih.Mozda se nadati LE .Od LS nema ni pomena.