"De Brujne je fantastičan, ali nije nivo Jaje Turea i Davida Silve"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.05.2022.
21:39
Izvor: Sportske.net

Da li i vi mislite ovako?

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Kevin De Brujne igra fantastično, pravi je predvodnik ove generacije Mančester sitija koja je na pragu novog uzimanja titule, veoma su blizu odbrane i za to im je potrebno da sačuvaju tri boda prednosti u odnosu na Liverpul. 

Ipak, ima onih koji smatraju da Kevin De Brujne nije toliko bitan za klub kako su bili David Silva i Jaja Ture. Jedan od njih je Majka Ričards. 

"Ovo je bila magija, on je veliki razlog zašto Siti ima jednu ruku na trofeju. Ali, da li je on najbolji igrač u modernoj istoriji kluba? Čujem od mnogih da je to slučaj, ali ja se ne bih složio sa tim. Objasniću.

On ne može tek tako da pretekne Jaju Turea i Davida Silvu. Možda će jednog dana da ih pretekne, kada klub osvoji Ligu šampiona, ali još uvek nije njihov nivo. Kada su David i Jaja došli 2010. godine, bio je prvi put da sam imao priliku da radim sa igračima svetske klase svakog dana. Jaja je osvojio LŠ sa Barselonom, David je osvojio Mundijal sa Španijom. Kada biste se našli sa njima u krugu, bukvalno biste bili po 2-3 minuta rastrgnuti. Oni koriste loptu savršeno. Jaja se karakteriše kao prirodno jak, ali njegova tehnika će vas "oduvati". David je bio isto tako dobar, u smislu magije u nogama. Igrao sam desnog beka i nikada nisam morao da kažem Davidu gde da mi doda loptu, uvek sam je dobio tamo gde sam hteo. Meni je bila potrebna sekunda da primim loptu, sekunda da pogledam šta da radim, i još jedna sekunda da dodam. Kod njih to izgleda daleko brže. David uvek ima viziju, sliku u glavi kako će sve da izgleda", objasnio je Majka Ričards. 

"Sa druge strane, ovo nije najbolja sezona Kevina De Brujnea u karijeri. Tačno je da je njegova forma u uzlaznoj putanji u poslednjih mesec dana. Ko zna, možda u Istanbulu sledeće godine bude dobio od mene oznaku "najboljeg u modernoj istoriji Mančester sitija", ali to u ovom trenutku nije", kaže Ričards. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke