De Jongova ispovest, o povredi, neistinama, visokim primanjima, odbijanju da ode na operaciju...

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.09.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Holanđanin otvorio dušu.

EPA-EFE/Miguel Tona
EPA-EFE/Miguel Tona

Povezane vesti

Frenki de Jong je jedna od najvećih misterija u Barseloni.

Tokom prošle sezone doživeo je tri povrede istog članka, a od poslednje pre pola godine, još uvek nije igrao. 

Holanđanin je dao intervju za klupsku televiziju u kom je otkrio svoju stranu priče. On je takođe odgovorio i na glasine da je ubedljivo najplaćeniji igrač u ekipi sa 37 miliona evra.

"Stvari koje su se pojavile o meni jednostavno nisu istinite, kao što su da sam odbio da idem na operaciju i da zarađujem sumu od 37 miliona evra, što je daleko od istine. Mogu da razumem zbog čega su ljudi frustrirani jer misle da zarađujem toliko, a pričaju i da neću da poslušam klub da odem na operaciju, te da idem na odmore kad god želim, da ne treniram, ali ništa od toga nije istina", rekao je De Jong.

On je takođe otkrio da nije otišao na operaciju jer je dobio podršku kluba.

"Nije istina da mi je klub rekao da idem na operaciju, a da sam ja odbio. Svi u klubu, doktori i ja, složili smo se da operacija nije najbolje rešenje", rekao je on.

Takođe, Holanđanin priznaje da zbog učestalih povreda na istom mestu ima i mentalne blokade.

"Tri povrede na istom članku prouzrokovale su neku vrstu psihološke barijere. Postepeno vraćam svoje samopouzdanje, da mogu da se osetim slobodno sa loptom, da ulazim u duele i uskoro ću se vratiti. Veoma je frustrirajuće što toliko moram da odsustvujem, a živim za fudbal", naglasio je De Jong.

Očekuje se da De Jong dobije zeleno svetlo za povratak tokom naredne sedmice, ili protiv Jang bojsa u utorak ili za nedeljno gostovanje Alavesu. 

To znači da bi posle reprezentativne pauze mogao da bude potpuno spreman, i to baš pred duele sa Bajern Minhenom u Ligi šampiona i Real Madridom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke