De Ketelare blistao, izbacio Sasuolo i poslao Atalantu na "svoj" Milan

Autor: Mladen Heleta
sreda 03.01.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Belgijanca.

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije, pošto su u osmini finala na svom terenu pobedili Sasuolo rezultatom 3:1.

Atalanta će se za plasman u polufinale boriti sa Milanom, koji je sinoć eliminisao Kaljari. Taj meč će se igrati u Bergamu.

A večeras je u Bergamu blistao Šarl de Ketelare, koji je baš iz Milana, u kom se nije snašao, stigao u Atalantu. Postigao je dva gola, a treći je delo Mirančuka, na njegovu asistenciju.

Domaćin je poveo u 24. minutu.

Mirančuk je sa desnog boka poslao centaršut ka Pašaliću, Hrvat je glavom spustio loptu na liniju peterca za De Ketelarea, a Belgijanac je, sa čuvarom na leđima, imao sjajan prijem i levom nogom zatresao mrežu, za 1:0.

De Ketelare je prednost duplirao u 63. minutu. Bila je to sjajna akcija Atalante i ponovo su u glavnoj ulozi bili isti akteri. 

Sada je Pašalić prošao po levoj strani i proigrao Mirančuka na liniji peterca, ovaj je "šmekerski" odložio loptu nazad za De Ketelarea, koji je precizno gađao sa nekih sedam metara, za 2:0.

Ruski reprezentativac Aleksej Mirančuk je svoju odličnu partiju krunisao u 71. minutu, kada je dobio idealan pas od De Ketelarea i poslao loptu u mrežu levom nogom iz kaznenog prostora, za 3:0.

Konačnih 3:1 postavio je Boloca, udarcem sa distance u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke