De la Fuente, Ćabi Alonso, Anćeloti, Gasperini, Skaloni ili Pep? Čeka nas istorijski izbor!

Autor: Mladen Heleta
sreda 04.09.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

I nikad teži...

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

"Frans fudbal" je objavio je spisak kandidata za nagradu za najboljeg trenera sveta, u izboru ovog prestižnog francuskog medija.

Nominovani su: Ćabi Alonso (Bajer Leverkuzen), Karlo Anćeloti (Real Madrid), Luis de la Fuente (selektor Španije), Đanpjero Gasperini (Atalanta), Pep Gvardiola (Mančeseter Siti) i Lionel Skaloni (selektor Argentine).

Pobednik u izboru za najboljeg trenera biće proglašen 28. oktobra, na ceremoniji dodele najvećeg individualnog fudbalskog priznanja - Zlatne lopte (Ballon d'Or).

Ovaj izbor za trenera godine će zaista biti istorijski, jer svi kandidati apsolutno zaslužuju nagradu.

De la Fuente je na dominantan način osvojio Evropsko prvenstvo na Španijom, Ćabi Alonso je bez poraza osvojio Bundesligu i Kup Nemačke sa Leverkuzenom, Anćeloti je uzeo Ligu šampiona i La Ligu sa Realom, Gasperini je Atalanti doneo prvi trofej u istoriji, i to u Ligi Evrope na impresivan način, Gvardiola je sa Mančester sitijem podigao još jedan trofej u Premijer ligi, dok je Skaloni sa Argentinom odbranio pehar na Kopa Americi i nastavio surovu dominaciju, jer su "gaučosi" i aktuelni prvaci sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke