De Laurentis divljao na "Monžuiku", preti mu žestoka kazna?

Autor: Milovan Longinov
utorak 12.03.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Neprijatne scene...

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis mogao bi da bude žestoko kažnjen pošto je gurnuo kamermana, u sred sukoba sa italijanskim medijima.

Incident se dogodio kada je napadač Napolija Mateo Politano davao intervju italijanskoj televizijskoj stanici Skaj Sport, uoči večerašnje utakmice protiv Barselone u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Skaj je prenosio izjavu kada je De Laurentis utrčao na teren i povikao: "Politano, Politano! Sa vama (Skaj) mu nije dozvoljeno da razgovara".

Politano je bio prinuđen da ode, zbunjeno se smešeći, a De Laurentis se okrenuo prema kameri i uputio uvrede, pre nego što je gurnuo kamermana, koji je morao da napravi nekoliko koraka unazad kako bi zadržao ravnotežu. 


Italijanski mediji preneli su da je De Laurentis rekao da će svojim fudbalerima dozvoliti da daju izjave samo novinarima koji navijaju za Napoli i medijima iz Napulja.

"Skaj Sport odlučuje koga će Skaj Sport da intervjuiše. Bez reči sam zbog onoga što se dogodilo našem novinaru i kamermanu. Osuđujem to bez drugih komentara. Jedo je sigurno, nastavićemo kao i uvek, sa profesionalizmom, preciznošću, kredibilitetom. I uz ljubaznost", rekao je direktor kanala Federiko Ferari na društvenoj mreži X.

De Laurentis je prošlog meseca zabranio konferencije za novinare, osim obaveznih u Ligi šampiona, a zabranio je igračima i da daju izjave za DAZN, koji prenosi svaku utakmicu u Seriji A u Italiji.

Često je podsticao medijsku tišinu za ceo klub.

Napoli večeras od 21 čas igra u Španiji protiv Barselone, revanš utakmicu osmine finala Lige šampona. U prvoj utakmici u Italiji bilo je nerešeno 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke