De Rosi: "Nije Atalanta kriva..."

Autor: Mladen Heleta
utorak 28.05.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Roma ostala bez Lige šampiona, Atalanta joj nije "pomogla".

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Povezane vesti

Trener Rome Danijele De Rosi ne smatra da je Atalanta kriva što njegov tim neće igrati Ligu šampiona naredne sezone.

Tim iz Bergama i novopečeni osvajač Lige Evrope je "morao"da osvoji maksimalno dva boda na mečevima protiv Torina pre tri dana i protiv Fiorentine 2. juna, kako bi ostao na petom mestu i u Ligu šampiona "povukao" i šestoplasiranu Romu.

Međutim, to se nije dogodilo, Atalanta je savladala Torino sa 3:0, na kraju će biti treća ili četvrta, pa će Roma od jeseni igrati ponovo u Ligi Evrope.

"Nije Atalanta kriva zbog toga što se nismo plasirali u Ligu šampiona, nego mi sami. Moji igrači su na tom poslednjem susretu protiv Empolija došli sa baterijma na izmaku i zasluženo smo izgubili, dok je tim iz Bergama pokazao kako se igra. To treba da bude model svima nama", rekao je De Rosi.

Veruje da će od sledeće sezone njegov tim biti spreman da se bori za titule.

"Kao fudbaler sam sa Romom ostvario mnogo uspeha, a sada to želim da učinim i kao trener. Znam da to neće niti lako, ali presrećan sam što imam priliku da radim ono što volim u klubu koji volim i daću sve od sebe da se to ostvari. Potrebno je samo da napravimo pravu strategiju i suguran sam da ćemo osvajati trofeje", uveren je De Rosi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke