Debakl Volfsburga u Menhengladbahu

Autor: Darko Mitrović
petak 10.11.2023.
22:24
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se kriza ''vukova''.

Beta/Federico Gambarini/dpa via AP
Beta/Federico Gambarini/dpa via AP

Povezane vesti

Jedanaesto kolo nemačke Bundeslige otvorila je večerašnja utakmica u Menhengladbahu, gde je domaća Borusija ubedljivo savladala ekipu Volfsburga rezultatom 4:0.

Ovom pobedom Borusija se izjednačila sa Volfsburgom na sredini tabele i sada ove ekipe imaju po 13 bodova, s tim da je Volfsburg u sve lošijoj formi i ovo mu je četvrti poraz u poslednjih pet prvenstvenih mečeva.

Mreže su mirovale prvih petnaest minuta, a onda je domaćin poveo golom češkog napadača Čvančare koji je iskoristio oštar centaršut Honorata sa desne strane po zemlji na ivicu kaznenog prostora, a Čvančara je bio na pravom mstu i sproveo tu loptu u mrežu - 1:0.

Prednost je duplirana u finišu prvog poluvremena posle velikog kiksa golmana Volfsburga, Belgijanca Kastelsa. On je prilikom ispucavanja praktično poklonio loptu Rejcu koji je ušao u kazneni prostor i sa desetak metara pogodio mrežu za 2:0.

U nastavku su još dve lopte završile u Kastelsovoj mreži.

Honorat se posle asistencije kod prvog gola upisao i u strelce u 64. minutu, projektilom sa 17-18 metara iskosa sa desne stranea konačnih 4:0 postavio je Plea sedam minuta kasnije, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u donji desni ugao gola gostiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke