Debi iz snova - Van Dajk rešio "Mersisajd derbi", "Ovnovi" namučili Junajted

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.01.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Najskuplje plaćeni defanzivac u istoriji fudbala zapamtiće debi u dresu Liverpula za ceo život. Virdžil Van Dajk rešio "Mersisajd derbi", Mančester Junajted čekao finiš utakmice da overi mesto u narednoj rundi FA Kupa.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Dve utakmice trećeg kola FA Kupa odigrane su u petak veče, a u centru pažnje bio je "Mersisajd derbi" na stadionu "Enfild".

Drugi put u tekućoj sezoni snage su odmerili Liverpul i Everton, a večerašnja utakmica ostaće upamćena po debiju Virdžila Van Dajka koji je golom u završnici meča rešio "Mersisajd derbi".

Liverpul se plasirao u šesnaestinu finala FA Kupa pošto je slavio rezultatom 2:1 (1:0) a pobedonosni gol za "Redse" postigao je najskuplji defanzivac u istoriji fudbala koji je na "Enfild" stigao pre samo nekoliko dana.

Ponovo je Liverpul nastupio bez Felipea Kutinja, a na terenu nije bilo ni Mohameda Salaha. Domaći su poveli golom Džejmsa Milnera iz penala deset minuta pre odlaska na odmor.

Mejson Holgejt startovao je neoprezno na Adama Lalanu, a siguran izvođač najstrože kazne bio je kapiten Liverpula Džejms Milner.

Prvo poluvreme osim tog gola nije ponudilo mnogo toga ljubiteljima fudbala, ali smo zato u nastavku videli još dva gola.

Na startu drugog poluvremena Džejms Alerdajs vadi iz igre nervoznog Vejna Runija, a nedugo zatim gosti stižu do izjednačenja.

Gilfi Sigurdson je bio strelac izjednačujućeg gola za "Karamele" i činilo se u trenucima nakon gola da Everton može da dođe i do prve pobede na "Enfildu" u 21. veku.

Pritisak gostiju nije dugo trajao, vrlo brzo Liverpul je uspostavio kontrolu nad igrom a onda debitant Vidžil Van Dajk ulazi u sjajnu priliku i ne uspeva da je iskoristi.

Delovalo je da će se igrati uzvratna utakmica, ušlo se u samu završnicu kada je Liverpul dobio još jedan korner posle kojeg Virdžil Van Dajk postiže prvenac u dresu Liverpula i to gol kojim je rešio pitanje pobednika u "Mersisajd derbiju"!

Pored duela na "Enfildu" igralo se i na "Old Trafordu". Junajted je ugostio Derbi Kaunti i slavio rezultatom 2:0 (0:0) golovima Džesija Lingarda i Romelua Lukakua.

Ekipa Žozea Murinja dominirala je tokom većeg dela meča, stvorila sijaset šansi ali lopta nije htela u gol zbog čega se na odluku o konačnom ishodu čekalo sve do samog kraja.

U poslednjih deset minuta Junajted stiže do dva gola preko Lingarda i Lukakua i potpuno zasluženo bukira svoje mesto u četvrtoj rundi FA Kupa.

Za domaće je večeras igrao zaboravljeni Henrik Mikitarjan ali i Romelu Lukaku koji se potpuno oporavio od povrede zadobijene u duelu sa Sautemptonom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rasel Krou
Saturday, 06.01.2018
00:15

Tri najraspalije ekipe:Inter, Luzerpul i Celzi.

avatar
Savoa
Saturday, 06.01.2018
00:13

Ako ode Kutinjo samo da ne bace pare na pogresne igrace. Lemar ne moze da zameni Kutinja ni 20 % jer nije centralbi vezni i jer nije kreativan ni malo. Marez kripni igrac, igra na Salahovu poziciju i to je svakako glupost.

avatar
_mladen_
Saturday, 06.01.2018
15:01

Pazi, ja ne znam koji igrac moze da zameni Kutinja. Trenutno na trzistu nemas slobodnog igraca, koji ce raditi ovo sto Kutinjo radi. Sta mislis zasto se Barselona ovoliko zalepila.

avatar
Rasel Krou
Saturday, 06.01.2018
16:35

Pa nemas slobodnog ali imas onoga ciju slobodu moras platiti. Nije ni Nejmar bio slobodan ali je PSG platio i doveo ga.

avatar
Stretford END 1878
Saturday, 06.01.2018
00:11

Dobra partija kombinovan tima, Miktarijan je sada izgubio poverenje i kod navijaca, So sve bolji, sta reci za Lingarda, nikako ne verujem u ovo jer sam do skoro mislio da je najslabija karika tima, Lukakuom mozda ne zna aa loptom mnogo ali ovo veceras sta je radio igracima Derbija je kao sa decom, jak je ko konj, gol i asistencija.cekamo zreb. GGMU.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 06.01.2018
00:09

Opeko se murinjo u onom drugom kupu kad je ispao pa danas poslao najjaci tim na teren

avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 06.01.2018
00:04

Odličan je Van Dajk. Sretno mu u Liverpulu. Još da dovedu Lemara kao zamenu za izvesno odlazećeg Kutinja i kupili su moje dve letošnje želje, kad su u pitanju pojačanja Arsenala. Van Dajk, Lemar, plus Keita, te novi golman (pominje se Alison iz Rome), eventualno još jedan bek i Liverpul će biti opasan naredne sezone u PL, a ja se nadam (kad već Arsenal nema nikakvih šansi) i budući šampion.

avatar
_mladen_
Saturday, 06.01.2018
00:02

Tesna utakmica, vidi se da Lalana nije video teren dugo vremena, Mane i dalje u losoj formi. Van Dajk je upravo ono sto Liverpulu treba, covek nikad ne panici. Debi savrsen, tek ce on pokazati sta zna. Robertson doktorski, samo neka nastavi ovako i pokazace se kao jos jedno odlicno pojacanje.

avatar
casemirothebeast new
Saturday, 06.01.2018
00:01

Virgil mi se jako dopada. Jako cvrst i stalozen stoper. Mozda je kostao puno ali sad bar imaju cvrstu odbranu i vjerujem da ce opravdati ulozeno. Kad se sve sabere, njihova odbrana nije kostala puno. Matip je dosao besplatno, Robertson oko 10 mil ako se ne lazem, Gomez 2-3 mil i Virgil 75. Dakle oko 90 mil. Proslo je neko vreme od kad sam komentirao ali evo da ozvanicim moje vracanje. Pozdrav ekipo!

avatar
FanUnited
Saturday, 06.01.2018
00:01

lingard zivi svoj san na old trafordu ... odlicna kontra za 2..0 tako se to radi timski ... mislim da fa cup pripada unitedu ove godine

avatar
L F C
Saturday, 06.01.2018
00:00

Dobra utakmica, pogotovo u drugom poluvremenu. Vazna pobeda, ne samo zbog toga sto idemo dalje, vec zbog toga sto ne moramo ponovo da igramo. Drugo poluvreme je bilo bolje od prvog u kom smo videli samo milnerov gol. Posle izjenacujuceg gola odlicno smo odigrali i krunisali to golom i to golom VAN DAJKA. Odlican debi za njega u novom klubu, samo neka tako nastavi. Sve u svemu dobra utakmica i bitna pobeda za nas. Jedino mi je u losem secanju ostao onaj potez holgejta nad firminim, cist neprofesionalizam i ne postovanje protivnika.
Y N W A

avatar
VANDAL_boys
Friday, 05.01.2018
23:59

Van Dajk pravi lider pozadi.

avatar
_MUFC_
Friday, 05.01.2018
23:57

Šanse se moraju realizovati! Bili smo dosta bolji ali lopta neće u mrežu pa neće.Rašford se neviđeno ispromašivao.Mihtarijan očajan,baš očajan,na početku sezone je bio odličan sad totalno nestao.Lingard ponovo u centru pažnje,postigao je lijep gol.Samo neka tako nastavi.Lukaku ponovo na terenu gol i asistencija,veoma dobro.On i Marsijal su odlično odigrali onu kontru.GGMU!

avatar
Scholes
Saturday, 06.01.2018
03:29

Sve ce da se vrati. Samo neka budu svi zdravi. De Hea, Baji, Dzons, Valensija, So, Matic, Pogba, Lingard, Mata, Marsijal, Lukaku. Kad budu kompletni bice bolje. Mnogo fale Baji i Valensija.

avatar
FanEngleskogfudbala
Friday, 05.01.2018
23:57

Zanimljiv derbi,prstalo je kao i uvek.Drago mi je zbog Van Dajka.Junajted nisam gledao,samo sam video gol Lingarda.Steta zbog Derbija,mnogo bih voleo da ih gledam sledece godine u Premier Ligi,ali konkurencija im je zaista paklena!

avatar
CZYNWA
Saturday, 06.01.2018
01:09

Cempionsip bas lici na PL ove sezone.Vulvsi su galaksiju ispred svih i prvo mjesto je vec rezervisano. Jaci su od bar 6-7 timova iz PL. Kardif i Bristol klasicni old school timovi, fajteri, ali nemaju individualni kvalitet kao Derbi i Vila. Bice zanimljivo, ali ja ipak mislim da Vila i Derbi idu u PL.

avatar
CZYNWA
Friday, 05.01.2018
23:55

Realno ovo u Engleskoj nije penal, ali njima je u PL sviran jos manji kontakt tako da sasvim opravdana odluka. VvD vec poceo da se isplacuje, ali ljudi moji sta je sa Robertsonom. Sve trljam oci, mislim da gledam cas Maldinija, cas Roberta Karlosa, cas Marsela, kakva doktorska partija.

avatar
Gorčilo
Saturday, 06.01.2018
00:03

Imamo sasvim dobre spoljne bekove na obe strane. Sredina nam deluje tako bezidejno bez Kutinja. Takođe Firmino ne može odigrati sve utakmice do kraja sezone. Ko će da igra umesto njega ako bi na primer igrali u LS protiv PSG, Barse, Bajerna? Solanke? Ings? Staridž? Svi su užasni.

avatar
lpool
Saturday, 06.01.2018
00:12

Bilo je par cudnih odluka, kako holgejt nije dobio crveni npr ? U ovom Evertonu uvek neko poludi kada igra protiv nas,samo sam cekao da povrede nekoga.. Ovo je bilo uigravanje VVD-a sa timom, nisam ocekivao da ce biti toliko dobar !

avatar
Savoa
Friday, 05.01.2018
23:53

Bravo za Van Dajka, necemo ga puno hvaliti, pokazace on svima ko je i sta je.