Debi iz snova za Van Nistelroja, Ajaks ne može bez Ten Haga, petarda PSV-a za titulu u Superkupu!

Autor: Nemanja Veljković
subota 30.07.2022.
22:26
Izvor: Sportske.net

Goleada na ''Johan Krojf Areni''!

EPA/VICTOR LERENA
EPA/VICTOR LERENA

Povezane vesti

Fudbaleri PSV-a savladali su ekipu Ajaksa sa 5:3 u okviru Superkupa Holandije i tako došli do prvog trofeja u sezoni.

Meč na ''Johan Krojf Areni'' obeležio je veliki broj golova, preokret PSV-a, crveni karton koji je zaradio fudbaler ''kopljanika'' u drugom poluvremenu, ali i Rud Van Nistelroj koji je u prvoj zvaničnoj utakmici u ulozi uspeo da dođe do trofeja.

U ekipi PSV-a trostruki strelac bio je Gus Til, a po jedan pogodak postigli su Kodi Gakpo i Ćavi Simons, dok su golove za Ajaks postigli Bergvajn, Antoni i Kudus.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta.

Fudbaleri Ajaksa su bolje otvorili utakmicu i preko Bergvajna prvi stigli do vođstva u 16. minutu. 

Uvodni pogodak rasplamsao je igru na obe strane, a igračima iz Ajndhovena nije bilo potrebno mnogo vremena da dođu do izjednačenja. U 32. minutu Gakpo je prošao po levoj strani i centrirao u šesnaestarac gde se najbolje snašao Til koji je glavom sproveo loptu u mrežu.

Isti igrač je u 43. imao još jednu priliku ali je šutirao pravo u glomana Gortera. Ajaks odgovara već u sledećem napadu preko Tejlora, ali je Benitez bio na visini zadatka.

Igrao se drugi minut nadoknade vremena kada je PSV došao do preokreta. Isti akteri bili su i kod drugog gola PSV-a. Gakpo je ponovo asistirao po levoj strani, a Til je još jednom udarcem glavom bio koban po protivničkog golmana.

Drugo poluvreme donelo je još više golova i uzbuđenja. Osam minuta je bilo potrebno Ajaksu u nastavku da poravna rezultat na 2:2, strelac je bio Antoni. Pritisak Ajaksa pred golom protivnika trajao je nekoliko minuta, ali promene rezultata nije bilo.

Vrlo brzo, u 65. minutu Gorter slabo odbija loptu nakon šuta Obispoa, grešku golmana koristi Gakpo koji postiže gol za 3:2 i novo vođstvo PSV-a. U 69. minutu Til dolazi do het-trika i šalje loptu u mrežu za vođstvo od 4:2.

Samo tri minuta kasnije Kudus postiže gol za Ajaks i unosi novu neizvesnost. Međutim, nada da Ajaks može da dođe do preokreda srušena je nakon direktnog crvenog kartona koji je zaradio Ugelumba nakon nesmotrenog starta.

Simons je u 92. minutu postigao gol za konačnih 5:3 i prvu titulu za PSV u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke