Debitant srušio "Lale" u Minhenu! Kolo Muani gazdovao Hejselom, Soboslai Zenicom, Glazeru ne prija Italija!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 14.10.2024.
22:48
Izvor: Sportske.net

U terminu od 20.45, večeras su odigrane četiri utakmice četvrtog kola A divizije Lige nacija.

AP Photo/Matthias Schrader
AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Reprezentacija Nemačke savladala je u Minhenu ekipu Holandije 1:0 u meču grupe 3.

Susret je obeležila i svečana ceremonija tokom koje su se od navijača i zvanično oprostili reprezentativci Nemačke Toni Kros, Manuel Nojer, Ilkaj Gundogan i Tomas Miler, da bi na terenu šou pripao jednom debitantu.

Napadač Štutgarta Džejmi Leveling pamtiće svoj debi po tome što je postigao dva gola, od kojih se tek jedan važio, ali je i on bio dovoljan da se sruši večeras neprepoznatljiva Holandija.

Leveling je pogodio već u drugom minutu, međutim gol je bio poništen zbog ofsajda, ali greške nije bilo u 63. minutu kada je posle gužve u kaznenom prostoru loptu prikucao u gornji levi ugao nemoćnog Verbrugena.

U istoj grupi, Mađarska je bila bolja od ekipe Bosne i Hercegovine koja je u Zenici poražena rezultatom 2:0.

Najveću razliku na terenu napravio je lider i kapiten gostiju Dominik Soboslai koji je sa dva gola rešio pitanje pobednika.

Vezista Liverpula doveo je svoj tim u vođstvo u 38. minutu kada je iskoristio dodavanje Nagija i sproveo loptu u mrežu, a konačan rezultat postavio je sa penala u 50. minutu susreta.

Nemačka je prva u grupi sa 10 bodova, po pet imaju Holandija i Mađarska, dok je BiH osvojila samo jedan.

Selekcija Francuske pobedila je ekipu Belgije u Briselu rezultatom 2:1 u meču grupe 2.

Epitet igrača utakmice sasvim je zasluženo pripao Randalu Kolo Muaniju koji je sa dva gola doneo trijumf "Galskim petlovima" u jednom veoma uzbudljivom duelu.

Utakmica je okončana sa čak osam javnih opomena, od kojih je bila i jedna isključujuća kada je van terena morao Čuameni.

Uzbuđenja nije falilo ni kada je reč o fudbalskim stvarima pošto je Belgija propustila priliku da u 23. minutu povede sa penala pošto je Tilemans gađao preko gola.

Kazna je stigla vrlo ubrzo jer je Kolo Muani sa penala bio precizan u 35. minutu, ali je Luj Openda u poslednjim trenucima prvog poluvremena izjednačio rezultat.

Presudan je bio detalj iz 62. minuta, dva minuta nakon poništenog gola Koloa Muanija, napadač Pari Sen Žermena je bio najviši u skoku posle centaršuta Dinjea i doneo gostima važnu pobedu.

U okviru iste grupe, Italija je bila ubedljiva protiv Izraela koji je u Udinama bio poražen sa 4:1.

"Azuri" jesu opravdali ulogu favorita, ali tek nakon 41. minuta kada je led probio Mateo Retegi golom sa penala.

Usledila je prava kanonada ka golu Omrija Glazera kojeg je u drugom poluvremenu prvi savladao Đovani di Lorenco u 54. minutu posle centaršuta Raspadorija, da bi 12 minuta kasnije Mohamed Abu Fani u stilu Dragana Stojkovića Piksija direktno iz kornera savladao Vikarija.

Nedugo zatim, Italijani su prosto ubacili u veću brzinu, pa su u razmaku od samo sedam minuta postigli dva gola i rešili pitanje pobednika u Udinama.

Prvo je Davide Fratezi postigao pogodak u 72, a u 79. među strelce se ponovo upisao večeras raspoloženi Đovani di Lorenco.

Italija je večerašnjom pobedom zadržala prvu poziciju sa 10 osvojenih bodova, Francuska ima bod manje na drugom mestu, treća je Belgija sa četiri, dok je Izrael i dalje bez bodova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke