Debitant Vlahović iznudio penal, Samardžić ušao prekasno, Komo šokirao Atalantu za istorijsku pobedu!

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.09.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Istorijska pobeda Koma!

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante ponovo su razočarali pošto su večeras u pomerenom meču izgubili od Koma rezultatom 2:3. 

Ovaj meč bio je na programu u ponedeljak, ali je zbog obilnih padavina odložen za 24 sata.

I to je prijalo gostima, iako je u 18. minutu delovalo da ni večeras neće pobediti. Tada je Zapakosta postigao vodeći gol i ujedno jedini u prvom poluvremenu.

Ali, onda je Komo u razmaku od samo 13 minuta postigao tri gola i preokrenuo.

Tek što su krenuli sa centra, gosti su izjednačili. Prečesto osporavni Serhi Roberto maestralno je asistirao petom za Strefecu, a ovaj pogodio dalji ugao za 1:1.

U 54. minutu Roberto je proigrao Nika Pasa, ovaj je šutirao sa distance, lopta je zakačila Seada Kolašinca, promenila smer i prevarila golmana.

U 58. minutu Pas je proigrao Faderu koji se odlično oslobodio čuvara i iskosa sa leve strane pogodio za velikih 1:3. 

Gasperini je krenuo na sve ili ništa, napravio je četiri izmene, nakon što je na poluvremenu ušao Brešćiani, ubrzo su i Lukman i Kuadrado, a potom posle trećeg gola i naši internacionalci Lazar Samardžić i debitant Vanja Vlahović. 

Ipak, nisu imali mnogo upotrebljivih napada, Samardžić je pokušavao da uradi nešto na sredini terena, ali je utisak da se Atalanta večeras mučila i da je možda malo potcenila Komo.

U poslednjem trenutku 20-godišnji Vanja Vlahović je uspeo da iznudi penal, ukrao je loptu i krenuo sam na golmana, ali je oboren i opravdano je sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Lukman koji je pogodio za konačnih 2:3. 

Tim Seska Fabregasa upisao je prvu pobedu i Komo je sada 15. sa pet osvojenih bodova, dok Atalanta ima tek jedan više i zauzima 12. mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke