Definitivno je, jedan od ove četvorice će biti novi trener Barselone!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.02.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Ko je najbolje rešenje?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ćavi Ernandes napušta Barselonu na kraju sezone, a dobro obavešteni katalonski izvori otkrili su da je lista sužena na četiri konačna imena i da će jedan od sledećih trenera stići na "Kamp nou" - Hansi Flik, Tomas Tuhel, Julijan Nagelsman ili Roberto De Zerbi. 

Zna se da Đoan Laporta naginje ka nemačkoj trenerskoj školi, ali je De Zerbi iskočio u prvi plan zbog stila igre koji gaji u Brajtonu.

Hansi Flik je najzainteresovaniji da nasledi Ćavija i baš zbog toga je angažovao Pinija Zahavija, koji je veoma blizak sa Laportom, a ujedno zastupa i Roberta Levandovskog. Flik više želi u Barsu nego da se vrati u Bajern Minhen, iz kog je otišao na "zadnja vrata" posle istorijskih rezultata. Zahavi uveliko radi na tome da ostvari želju svog klijenta i čeka odgovor Barsine uprave.

Tomas Tuhel takođe mašta o Španiji, ali bi se rado vratio i u Premijer ligu, jer je Mančester junajted jedna od opcija. On će biti slobodan u junu mesecu, pošto je dogovorio raskid saradnje sa Bajernom. Tuhel je taktički odličan stručnjak, ali mu mnogi zameraju što ima tešku narav, a i pokazalo se da ne ume da drži svlačionicu. 

Treći Nemac je Julijan Nagelsman, koji ima ugovor sa reprezentacijom Nemačke do kraja EP. Praktično bi i on bio slobodan u julu, ali njemu Barselona nije prva opcija. Navodno, rado bio se vratio u Bajern gde smatra da nije dovršio započeto, a ujedno je i Bavarac i to je njegov klub. 

I za kraj, najteža opcija je De Zerbi, zbog finansijskih uslova. Brajton je postavio klauzulu koja je između 10 i 15 miliona evra, što Barselona ne može da plati. Italijan je takođe na meti brojnih klubova, pominju se Čelsi, Milan pa čak i Bajern i Mančester junajted.

Sve u svemu, čeka nas burna trenerska vrteška, koja je najbolja opcija za Barselonu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke