Dejan Stanković pred Čukarički: "Poslali su nam poruku protiv Zvezde, znam kako raditi pod pritiskom!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.09.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

Utakmica Ferencvaroš-Čukarički se igra u četvrtak od 18.45 časova.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Trener fudbalera Ferencvaroša Dejan Stanković rekao je pred meč protiv Čukaričkog u prvom kolu grupe F Lige konferencija, da je klub sa Banovog brda pobedom nad Crvenom zvezdom prethodnog vikenda poslao poruku i njegovom timu.

Stanković je istakao povedu Čukaričkog 2:1 nad Crvenom zvezdom u Superligi Srbije kao meč koji je pokazao kvalitete ekipe sa Brda.

"Gledali smo utakmicu Čukaričkog protiv Zvezde, ekipa je igrala bez straha protiv mog bivšeg kluba, sa jasnim ciljem i planom. Čukarički je uz malo sreće koja je veoma bitna u fudbalu zasluženo pobedio Zvezdu i tako poslao jaku poruku i nama", započeo je Stanković izlaganje na konferenciji za medije u Budimpešti.

Stanković odlično poznaje Čukarički i veruje da klub sa Banovog brda može da ostvari dobre rezultate u Evropi.

"Čukarički nije bez šansi u ovoj izuzetno jakoj grupi, a da li mogu da iznenade i stignu do prolaza dalje zavisi isključivo od njih samih", rekao je Stanković.

On je govorio o razlikama u vođenju klubova koji idu na sve pehare u domaćim takmičenjima i Sampdorije sa kojom se borio za opstanak i nije uspeo da ga obezbedi.

"Radio sam pre Sampdorije u Crvenoj zvezdi, znam kako je igrati za osvajanje titula i pehara i kako je kad si pod pritiskom, navikao sam na to", dodao je nekadašnji šef struke Crvene zvezde.

Stanković je pre dve nedelje seo na klupu Ferencvaroša, posle loših rezultata ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona i domaćem šampionatu.

"Radili smo dobro u prethodne dve nedelje, upoznao sam se i sa igračkim i sa ljudskim kvalitetima ekipe i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Ekipa je profesionalna i željna napredovanja, i timskog i ličnog. Prezadovoljan sam igračkim kadrom koji imam na raspolaganju. Naš cilj je da se prođe grupa i da se dočeka proleće u Evropi iako smo svesni da imamo veoma jake rivale", konstatovao je srpski stručnjak.

Stanković se osvrnuo i na istorijski uspeh srpskog fudbala koji ima tri kluba u grupnim fazama takmičenja pod okriljem Uefa.

"Drago mi je što srpski fudbal ima tri kluba u grupama u evropskim takmičenjima i nadam se da će nastaviti da skupljaju bodove i da Srbija svake godine ima što više klubova u grupama", izjavio je Stanković.

Utakmica Ferencvaroš-Čukarički se igra u četvrtak od 18.45 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke