Dejo Savićević o ''smešnom'' Realu i ''čistoj laži'' Florentina Pereza!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.04.2021.
12:35
Izvor: vijesti.me

Posle svega, veoma mu je drago što je došlo do ovakvog raspleta.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dejan Savićević je i zvanično objavio kandidaturu za novi mandat na čelu Fudbalskog saveza Crne Gore, a tim povodom je dao i opširan intervju podgoričkim ''Vijestima''.

Jedna od tema razgovora bio je i nedavni fijasko evropske Superlige koju su pokušali da formiraju pojedini bogati evropski klubovi na čelu sa Realom, Juventusom i Barselonom.

Utisak je da je Savićeviću drago zbog neuspeha u realizaciji ove ideje, a s tim u vezi posebno se osvrnuo na Real i ponašanje njegovog predsednika Florentina Pereza.

''Klubovi su ušli u velike gubitke i mislili su da je izlaz u ovoj injekiciji od po 350 miliona evra. Moje mišljenje da ta liga ne bi bila interesantna već posle nekoliko godina, jer zamislite ligu a da ne možete da ispadnete iz nje. Uefa je morala da reaguje i da odbrani ne samo sebe, već 50 nacionalnih saveza. Imate, takođe, licemernu izjavu Florentina Pereza koji kaže nismo zvali Bajern. To je čista laž. Bajern je jedan od najvećih klubova na svetu. Šta hoće da kaže - da su zvali Totenhem, a nisu Bajern? Ne, to nije istina, Bajern nije hteo da učestvuje, nije ni Borusija Dortmund'', istakao je Savićević, ali se tu nije zaustavio.

U nastavku je dodatno ''potkačio'' Madriđane.

''Video sam da je Čeferin izjavio koji bi klubovi učestvovali u Superligi da se pravila pre 20 godina. Real je tada bio smešan, Sakijev Milan mu je dao devet golova u dve utakmice. Tada su u vrhu bili Aston Vila, Porto, Verder Bremen, Monako, Pari Sen Žermen... A sada, ovih 12 klubova koji su hteli da igraju Superligu, svi oni su došli do sadašnje vrijednosti kroz sistem Uefine Lige šampiona koju je osmislio Johanson, nastavio Platini, sad Čeferin. I napravili su vrednost da mogu da se zaduže 600, 700 ili 900 miliona. I sada žele da je napuštaju - vrlo ružno, ali mi je drago što je Uefa donela jak stav'', zaključio je Savićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke