Dejvis posle dobijene najveće bitke: "Verovao sam u tim"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 05.04.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Posebna zahvalnost medicinskom timu Bajerna.

EPA-EFE/Alexander Hassenstein
EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Povezane vesti

Fudbaler Bajerna iz Minhena Alfonso Dejvis već neko vreme je odsutan sa terena zbog srčanih problema, a nakon što je dobio dozvolu medicinskog tima da nastavi sa treninzima, istakao je radost što je agonija iza njega.

Brzonogom Kanađaninu je polovinom januara ustanovljen srčani problem, a protekle nedelje stigle su vesti da neizvesnosti ne bi trebalo da bude i da je od medicinskog tima dobio dozvolu sa treninzima.

Sam fudbaler je istakao da je bilo prilično uznemirijuće što skoro tri meseca nije video teren, ali je svestan da mu je zdravlje na prvom mestu.

"Vest o problemu sa srcem bila je veoma teška. Odnosilo se na moje zdravlje, ali medicinski tim Bajerna je bio odličan. Bilo je jako dosadno što sam toliko vremena proveo van terena, ali sam znao da je zdravlje na prvom mestu", kazao je Dejvis za klupski sajt.

Dodao je da je sve vreme imao poverenja u tim da mogu da "izguraju" bez njegove pomoći jer poseduju kvalitet, a zatim je najavio da će se uskoro vratiti i da to jedva čeka.

Bajern je otputovao u Španiju na prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Viljareala, ali radost više za Dejvisa je što će krajem godine sa Kanadom igrati na Mundijalu u Kataru.

"Već smo srećno što ćemo igrati tamo. Pokušavali smo 36 godina i konačno smo uspeli. Cela zemlja, tim i svako od nas se raduje što ćemo igrati tamo i spremni smo za to", zaključio je Dejvis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke