Deki protiv Montele, Sampdorija počela da daje golove

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.12.2022.
23:18
Izvor: Sportske.net

Neefikasnost je bila ogroman problem Sampdorije u prvom delu sezone.

EPA-EFE/SIMONE VENEZIA
EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Povezane vesti

Italijanski klubovi se uveliko pripremaju za drugi deo sezone, a ekipu Sampdorije očekuje teška borba za opstanak, s obzirom da je u prvih 15 kola ostvarila samo jednu pobedu i nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli.

Dejan Stanković je nedugo posle rastanka sa Crvenom zvezdom odlučio da prihvati ponudu Sampdorije, čiji je tim u prvom delu sezone postigao samo šest golova i ubedljivo je najneefikasniji u Seriji A.

Ali, gledajući rezultate koje Sampdorija ostvaruje tokom pripremnog perioda, izgleda da su stvari počele polako da se popravljaju. Stankovićev tim je pre četiri dana savladao ekipu TS Galaksija sa 5:1, a danas je gostovao u Turskoj, gde je odmerio snage sa ekipom Adana Demirspora, trenutno trećeplasiranom u šampionatu Turske.

Pomenuti turski tim da klupe vodi nekadašnji napadač Sampdorije i Rome Vinćenco Montela, pa je bilo zanimljivo videti njegovo nadmudrivanje sa Stankovićem.

Na kraju pobednika nije bilo, meč je završen rezultatom 2:2, a tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. Adana je povela golom Jildiza u 27. minutu, posle čega je usledio ekspresni preokret Sampdorije golovima Kaputa u 33. i Murilja u 37. minutu.

Imala je Sampdorija vođstvo do pred sam kraj meča, ali je u petom minutu nadoknade vremena Inler spasao Adanu poraza - 2:2.

Srpski reprezentativac Filip Đuričić nastupio je u ekipi Sampdorije od 74. minuta, kada ga je Stanković uveo umesto Gabijadinija.

-

-



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke