Deki Stanković uz mnogo emocija o Mihi i Murinju: ''Dugujem im sve...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Dolazak u Sampdoriju vidi kao dobar potez, bez obzira na tešku situaciju na tabeli.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Posle letošnjeg rastanka sa Crvenom zvezdom, Dejan Stanković nije dugo čekao na novi angažman. Vratio se u Italiju, gde se prihvatio velikog izazova da pokuša Sampdoriju da spase ispadanja.

To se čini kao nemoguća misija, ali Stanković je izgradio sjajan odnos i sa igračima i sa navijačima, pa ne čudi što je u intervjuu za italijanski ''Korijere delo Sport'' poručio:

''Da nisam rekao 'DA' ovom Sampu, pokajao bih se''.

Veliki deo tog razgovora bio je posvećen njegovim velikim prijateljima - nedavno preminulom Siniši Mihajloviću, kao i aktuelnom treneru Rome Žozeu Murinju. Njih dvojica su, svako na svoj način, značajno utisali na Stankovuićevu karijeru, što igračku, što trenersku.

''Dugujem sve Mihajloviću i Murinju'', iskren je Deki.

''Pre nego što sam prihvatio ponudu Sampdorije, razgovarao sam sa Sinišom, pošto sam bio svestan delikatne situacije u kojoj se nalazi klub. On mi je predložio da prihvatim i ne pravim sr**a. Siguran sam da bih zažalio što nisam prihvatio ovu ponudu. Imam 44 godine, i i da se loše završi još uvek bih zavređivao poštovanje. Postoji skala sa dve strane: pobede na jednoj strani, porazi na drugoj strani. Kada uspete da smanjite jaz između to dvoje, shvatite da ste odrasli'', objašnjava Stanković.

Sa Žozeom Murinjom je u Interu ostvario najveće uspehe u karijeri.

''Moje poštovanje za njega je veliko. Dođao je u Inter kada sam već imao trideset godina i mislio sam da sam dao sve što sam mogao. Portugalac je uspeo da mi pomogne da napredujem više od očekivanog. Od tada smo u kontaktu i slušam ga i danas, pitam ga za savet i mišljenje.

To je čovek i trener neobične inteligencije i sposobnosti. Trenira igrače, direktore, osoblje, medije i navijače. On je empatična i angažovana osoba. Kao i Mihajlović, on ima jak karakter. Ili  ga se klonite ili ga duboko poštujete. Mislim da neki još nisu shvatili Murinjovu veličinu ili jednostavno ne žele da je prihvate'', zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke