Dekove reči u Portugalu odjeknule u Barsi, novinar se izvinjavao zbog pogrešne interpretacije?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 12.02.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Nema mira u Barseloni, a sada je po sredi novi "skandal".

Naime, sportski direktor Deko dao je intervju za jedne novine u svojoj domovini, a koji je izašao istog dana kada je Barselona remizirala sa Granadom.

Deko je u opširnom intervjuu između ostalog rekao da su u Barseloni neophodne korenite promene, a ovako je novinar preneo njegove reči:

"Promene su neophodne. Vlada metod koji je zastareo i došli smo do njegovog kraja. Predsednik se takođe slaže sa mnom. Moramo da pronađemo trenera koji će staviti tačku na dosadašnji sistem i da nam donese novi, moderniji model", rekao je navodno Deko.

Ipak, ispostavilo se da nije to "bilo baš tako". Novinar koji je radio intervju sa Dekom otkrio je da su ove reči izvučene iz konteksta i da sportski direktor Barselone nije mislio na "toliko korenite promene i odstupanje od klupske filozofije".

"Istina je da smo pričali o potrebnim promenama, ali govorili smo recimo o treneru poput Klopa, što ne znači da bi došlo do odstupanja od klupske filozofije. Složili smo se samo da Barselona više ovako ne može, što je očigledno, ali neke stvari sam ja pogrešno razumeo, a neke su kasnije izvučene iz konteksta", rekao je autor intervjua. 

Lokalni mediji u Barseloni potvrdili su ove informacije i otkrili da je Dekov intervju bio i povod današnjeg sastanka sa Ćavijem i članovima uprave kako bi se stišale strasti. 

I pored svega, zna se da je Ćavi pod dodatnim pritiskom i da nije nemoguće da dobije otkaz već za desetak dana, više o tome OVDE

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke