Dembele propušta minimum osam mečeva i to ključnih, u borbi za tri trofeja!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.01.2023.
14:14
Izvor: Sportske.net

Ponovo u ključnom trenutku.

EPA-EFE/David Borrat
EPA-EFE/David Borrat

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su na "mišiće" Đironu u lokalnom derbiju, ali su ostali i bez najboljeg igrača od početka 2023. godine - Osmana Dembelea.

Francuz je taman pronašao odličnu formu, zaboravio je poraz u finalu Mundijala i na startu 2023. zaigrao kako ume. Rešio je derbi sa Atletikom u Madridu, zablistao u Rijadu u Superkupu Španije i potom odveo Barsu u polufinale Kupa kralja.

Ipak, juče je doživeo povredu lože zbog koje će pauzirati oko mesec dana i sigurno će propustiti sve utakmice tokom februara.

To je veliki problem za Ćavija, jer je februar "paklen". Barsa već u sredu gostuje Betisu, čeka Sevilju i onda ima novo teško gostovanje Viljarealu. Nakon toga sledi prvi meč protiv Mančester junajteda u plej-ofu Lige Evrope, pa na "Kamp nou" stiže Kadiz, i onda revanš u Mančesteru.

Takođe, Dembele će propustiti i dvomeč polufinala Kupa kralja koji je na programu 7. i 8. februara, odnosno 1. i 2. marta, a Barsa će u ponedeljak saznati da li će joj rival biti Real Madrid, Atletik Bilbao ili Osasuna. 

Za kraj februara, Dembele će propustiti i gostovanje Almeriji, a u najboljem slučaju biće spreman za Valensiju 5. marta, a takođe tada je na programu osmina finala LE, ukoliko Barsa prođe Junajted.

Sve u svemu, ko god da bude Barsin rival u Kupu kralja, tokom narednih mesec dana igra po dva meča svake sedmice i to bez Dembelea.

Sada je pravi trenutak da Rafinja, Feran Tores i Ansu Fati iskoče i pokažu pravo lice, što nije bio slučaj u dosadašnjem delu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke