Demirović u 100. minutu sprečio veliki kiks Štutgarta protiv Hofenhajma

Autor: Mladen Heleta
nedelja 06.10.2024.
21:34
Izvor: Sportske.net

"Švabe" se teško adaptiraju na ritam "sreda-nedelja", ali su večeras nekako "iščupale" bod.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Teško je paralelno igrati Ligu šampiona i domaće prvenstvo, a sa tom činjenicom se ovih dana suočavaju fudbaleri Štutgarta, koji su aktuelni vicešampioni Nemačke.

Oni su večeras dočekali Hofenhajm u šestom kolu Bundeslige, bili veliki favoriti i na kraju, uz puno sreće, remizirali rezultatom 1:1.

Hofenhajm poveo u 45. minutu.

Kramarić je probao da gurne pas u prazan prostor za Gendrija, ali je delovalo da će Mitelštat lako otkloniti opsanost. Ipak, reprezentativac Nemačke je napravio katastrofalnu grešku, pa je Gendri izašao sam pred golmana Nubela i rutinski ga matirao, za 0:1.

Sve je išlo ka tome da će gosti napraviti iznenađenje, ali se "švabe" nisu predavale i uspele su da dođu do boda u desetom minutu sudijske nadoknade vremena.

Dobio je domaći tim penal, tukao je Demirović, golman Bauman odbranio, ali je reprezentativac Bosne i Hercegovine ostao pribran, pokupio svoj "otpadak" i poslao loptu u mrežu, za konačnih 1:1.

Štutgart je osmi na tabeli sa devet bodova i polako gubi korak sa vrhom, na kom su trenutno Bajern i Lajpcig sa po 14 bodova.

Hofenhajm je tek 16. sa četiri boda na svom kontu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke