Đenova ima za čim da žali, Milan srećno stigao do pobede.

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 18.04.2021.
14:22
Izvor: Sportske.net

Bodovi ostali na "San Siru".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana stigli su do pobede protiv Đenove 2:1 u uvodom meču nedeljnog programa 31. kola Serije A odigranom na "San Siru", a sve zahvaljujući nesrećnom autogolu mladog napadača Đanluke Skamake u 68. minutu.

Početak meča je bio kao iz snova za izabranike Stefana Piolija nakon evrogola Anta Rebića u 13. minutu, kada je u svom maniru zatresao mrežu udarcem levom nogom u suprotni ugao.

Nastavak meča je doneo nešto oprezniju igru na obe strane, a monotoniju je prekinuo lep gol Matije Destra u 37. minutu kojim je Đenova stigla do izjednačenja.

Napadač tima iz Ligurije odlično se iskrao Tomoriju i glavom savladao ukopanog Đanluiđija Donarumu.

Milan je pokušao pred kraj poluvremena da uzvrati nakon udarca Aleksisa Salemakersa, ali je lopta zamalo prohujala pored stative.

U nastavku meča "rosoneri" su pokazali veću inicijativu zapretivši preko Hakana Čalhanoglua i Simona Kjera, ali su do prednosti došli zahvaljujući protivničkom igraču.

Trenutak odluke dogodio se u 68. minutu kada je posle kornera Skamaka neoprezno poslao loptu u sopstvenu mrežu nakon skok-duela sa Mariom Mandžukićem.

Đenova je do kraja meča imala dve dobre šanse u jednom napadu da dođe da izjednačenja, ali su Kjer i Tomori oba puta izbacili loptu sa gol-linije i tako sačuvali minimalnu prednost svom timu.

Milan se ovom pobedom približio vodećem Interu na svega osam bodova zaostatka, ali i meč više, dok je Đenova uprkos drugom porazu i dalje na bezbednoj udaljenosti od zone ispadanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke