Depaj čuva De Bura, Rašford siguran, povratnik Henderson neprecizan iz penala

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.06.2021.
20:00
Izvor: Sportske.net

Pripreme za EP, neubedljivi Englezi, Holanđani u ratu sa selektorom.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

U pripremnim utakmicama pred Evropsko prvenstvo pobede su upisali Holandija, Engleska, Danska i Škotska. 

Holandija je pobedila Gruziju rezultatom 3:0, ponovo predvođena Memfisom Depajom, ali je opet u centru pažnje bila taktika Franka de Bura.

Tvrdoglavi Holanđanin je ponovo insistirao na formaciji 5-3-2, iako nema podršku niti javnosti, niti svojih igrača u toj nameri. I Matijs de Liht je nakon prošle utakmice otvoreno rekao da je i on i još mnogi drugi učio da igra 4-3-3, ali De Bur ne odstupa.

Srećom po njega, Memfis Depaj igra svoj najbolji fudbal u karijeri i to pred transfer iz snova u Barselonu. Depaj je u 10. minutu pogodio iz penala za 1:0, prethodno je on dao pas posle kog je dosuđena najstroža kazna. Potom je imao stopostotnu šansu, ali ga je zaustavio golman Gruzije čudesnom intervencijom na gol liniji. Ipak, Depaj je u 55. minutu proigrao Fegorsta za 2:0. 

Konačnih 3:0 postavio je mladi igrač Ajaksa Gravenberh 15 minuta pre kraja.

Reprezentacija Engleske pobedila je Rumuniju rezultatom 1:0. 

Geret Sautgejt izveo je kombinovani sastav, bez Kejna, Hendersona, Rajsa, Tripijea, ali su Englezi došli do pobede u drugom delu igre. 

Džek Griliš je iznudio penal, a precizan sa 11 metara bio je Markus Rašford. 

Mogao je i povratnik Džordan Henderson da se upiše u strelce takođe iz penala, ali je njegov udarac sa 11 metara u 77. minutu sjajno pročitao golman Rumunije, pa je ostalo 1:0.


Imali su i Rumuni svojih prilika, naročito u drugom poluvremenu, ali se golman Sent Džonston istakao sa dve fenomenalne intervencije.


Pobedu su upisali i Danci, koji su rezultatom 2:0 savladali Bosnu i Hercegovinu, golovima Martina Brajtvajta i Kornelijusa, dok su Škoti pobedili Luksemburg rezultatom 1:0, golom Če Adamsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke