Depaj i Buskets povukli Barsu ka drugom mestu, vratio se Fati!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.05.2022.
22:49
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda Barse.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom "Kamp nou" ekipu Majorke rezultatom 2:1 (1:0) u 35. kolu La Lige.

Strelci za Barsu bili su Memfis Depaj i Serhio Buskets, ali je meč obeležio povratak Ansua Fatija, koji je vratio na teren nakon pauze od tri i po meseca.

Barsa je od početka krenula ofanzivno, ali je Majorka imala prvu veliku šansu, srećom po Ter-Štegena, Fer Nino je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Nakon toga usledila je kazna, Alba je u 25. minutu uputio sjajnu dubinsku loptu za Depaja koji ju je još bolje prihvatio i pogodio prvi ugao za 1:0

Barsa je duplirala prednost na početku drugog dela igre, Buskets je pokupio jednu odbijenu, napravio sebi poziciju i pogodio suprotan ugao za 2:0.

Barsa je nastavila da pritiska i da stvara šanse, Feran Tores je postigao i pogodak, ali je on poništen nakon VAR provere zbog ofsajda Obamejanga, koga je lopta pogodila na putu ka golu.

Nakon toga, ceo "Kamp nou" je ustao i aplaudirao kada je u 75. minutu Ansu Fati zamenio Ferana Toresa. 

Ipak, Majorka je pokvarila njegov ulazak, pošto je posle samo tri minuta, nakon prekida Railjo bio na pravom mestu posle prekida za 2:1.  

Barsa se u finišu okrenula odbrani rezultata, nije srljala ka golu, a Majorka nije uspela da dođe do velikog iznenađenja.

Katalonci su posle remija Sevilje i poraza Atletiko Madrida u ovom kolu, napravili ključan korak ka drugom mestu. Barsa sada ima dva boda više od Sevilje i pet od Atletika. 

Majorka je prva iznad crte sa 32 boda, Granada ima 31, Alaves 28, tako da će ovde biti još borbe za opstanak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke