Totalno "ludilo" u "Derbiju Italije", od 1:0, preko 1:2 i 4:2, do 4:4! Pa može li bolje od ovog?!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 27.10.2024.
19:53
Izvor: Sportske.net

Ovo su one utakmice koje želite da se nikad ne završe.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Veliki derbi devetog kola Serije A između Intera i Juventusa na "Đuzepe Meaci" doneo nam je fantastičan, ma neverovatan fudbal, previše uzbuđenja i preokreta, pogodak Dušana Vlahovića, propuštene šanse Intera da sve ovo mnogo ranije reši, pa magiju Kenana Jildiza i na kraju remi rezultatom 4:4!

Inter posle ovog remija ima 18 bodova na drugoj poziciji na tabeli, što je četiri manje od lidera Napolija. Juve ima 17 bodova na trećem mestu i nalazi se ispred grupe timova sa po 16 bodova, a to su Atalanta, Lacio i Udineze.

Prvo poluvreme "Derbija Italije" bilo je spektakularno, Inter je poveo golom Zjelinskog iz penala, Juventus preokrenuo preko Vlahovića i Vee, a onda je isto uradio Inter golovima Mhiktarijana i ponovo Zjelinskog sa bele tačke. U nastavku je Inter krenuo bolje, otišao na dva gola prednosti pogotkom Damfrisa, promašio još nekoliko odličnih šansi da sve završi i u finišu je surovo kažnjen sa dva gola rezerviste Kenana Jildiza.

Zaista nestvaran meč!

U uvodnih 15 minuta nije viđeno ama baš ništa vredno pomena, osim što je Inter imao veći posed lopte. A onda sjajna akcija domaćih po desnoj strani, probili su Damfris i Pavar, ovaj drugi je centrirao u kazneni prostor, a tamo je Danilo nespretno reagovao, oborio Tirama i skrivio penal.

Neumoljiv sa 11 metara bio je Zjelinski, za 1:0.

Juve je brzo odgovorio i iz svoje prve šanse izjednačio u 20. minutu. Kabal je poslao idealnu loptu u šesnaesterac za Mekenija, Amerikanac je spustio za Vlahovića, igrači Intera nisu dobro postavili ofsajd zamku, pa je Srbin sa četiri metra matirao Zomera, za 1:1.

U 27. minutu veliki preokret Juventusa. Bila je to sjajna akcija tima iz Torina, Konseisao je probio u kazneni prostor, "zalomio" Mhiktarijana i proigrao Timotija Veu, koji je iz neposredne blizine samo prosledio loptu u mrežu, za 1:2.

Svi smo pomislili da je Inter tada pao, ali on je baš u tom momentu pokazao svoj šampionski gen, pa je priredio spektakularni preokret već do poluvremena.

Igrao se 35. minut kada je prekaljeni Mhiktarijan razmenio brz dupli pas sa Tiramom, došao do kaznenog prostora, a potom prefinjenim udarcem sa 14 metara "zavukao" loptu u malu mrežu, za 2:2.

Samo 120 sekundi kasnije novi penal za Inter. Damfrisa je u kaznenom prostoru oborio Vea, a Zjelinski je još jednom savladao Di Greogorija sa bele tačke za 3:2 i potpuni spektakl na "Đuzepe Meaci".

U finišu prvog dela su pretili Konseisao i Vea, moglo je da bude 3:3, ali je Inter imao sreće.

Drugo poluvreme je počelo dominacijom Intera, ređale su se šanse ispred gola "stare dame", Dimarko je bio jako blizu, Damfris se obrukao u jednoj situaciji kada je samo trebalo da "ćušne" loptu u praznu mrežu, ali se Holanđanin ipak iskupio u 53. minutu.

Danilo je loše intervenisao posle kornera Intera sa leve strane i glavom spustio loptu pravo u noge Damfrisa, čiji je prijem bio loš, ali je imao dovoljno vremena da se namesti na šut i sa pet metara iskosa sa desne strane pogodi suprotni ugao, za 4:2.

"Neroazuri" su potom krenuli svim silama da ovo reše, jurili su peti gol, Lautaro Martinez je imao dve ozbiljne prilike, nije uspeo, a onda pravo niotkuda povratak Juvea i 4:3 u 71. minutu.

Izveli su gosti munjevitu tranziciju sa svoje polovine, Mekeni je sa centra poslao loptu levo za rezervistu Kenana Jildiza, a mladi Turčin se stuštio ka golu, imao dvojicu ispred sebe, lako ih je rešio i peciznim udarcem levom nogom sa 13 metara pogodio mesto koje je želeo, za novu dramu.

Vlahović je u 77. minutu zamenjen, ali Juventus je dobio neviđenu energiju ulaskom Kenana Jildiza, pošao je po novo izjednačenje i uspeo da do njega dođe u 82. minutu.

Napali su Kabal, Kambijaso i Konseisao, Portugalac je centrirao sa desnog boka, Bisek je loše izbacio loptu, ona je stigla do Jildiza, a on je neometan sa 10 metara još jednom zatresao mrežu, za totalno "ludilo" i 4:4!

Ostalo je na kraju 4:4, iako su i jedni i drugi želeli pobedu, ali do nje u samom finišu nisu došli.

Utakmica koja će se prepričavati decenijama je upravo završena!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke