"Derbi Mediterana" po meri PSŽ-a i Lansa - Marsej je morao da dobije

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.01.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Opsada gola Monaka u drugom poluvremenu, ali nedovoljna za pobedu.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Marseja i Monaka remizirali su danas 1:1 (0:1) u okviru 20. kola Lige 1.

"Derbi Mediterana", kako nosi epitet u Francuskoj (op. aut. ne za navijače Marseja) bio je miroljubiv, mada je mogao da prevagne na bilo koju od dve strane.

Uz malo sreće, ali i pametnim centaršutem Andreja Golovina, Monako dolazi do prednosti u 17. minutu. Snažan prekid, unutrašnji felš i nespretna reakcija Jordana Veretua koji je sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Bolja igra Monaka u prvom poluvremenu mogla je i da reši pitanje pobednika, ali Visam Ben Jeder se, za napadača njegove klase, obrukao posle pola sata igre.

Nastavak je pripao ekipi Igora Tudora. Pomerio je Hrvat Nuna Tavareša na desnu stranu i to se ispostavilo kao sjajna odluka. Bek Olimpika koji obično šparta po levoj sada je igrao na suprotnom delu terena, ali bio je jednako opasan. Šutirao je u čak pet navrata, a jedna od tih lopti bila je krucijalna za ovaj meč. Njegov pokušaj u 47. minutu nespretno je odbio Aleks Nibel, a Aleksis Sančez poput predatora kažnjava svaku grešku - 1:1.

Šanse za domaće su se nizale preko Tavareša, Sančeza, pa kasnije i preko Dimitrija Pajea koji je brzo po ulasku, a to je bilo u 86. minutu, pokazao klasu, no malo je nedostajalo za preokret na "Velodromu". Možda je Olimpik oštećen i za jedanaesterac u završnici, kada je Kolašinac dobio po nozi otvorenim đonom. Arbitri ništa nisu gledali...

Marsej tako nije iskoristio kiks Lansa i ostaju na istoj distanci (dva boda), dok je Monako četvrtoplasirani sa 38 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke