''Derbi Rura'' - Nastasićeva nemoć protiv Halanda i drugova

Autor: Darko Mitrović
subota 24.10.2020.
20:21
Izvor: Sportske.net

Šalke poklekao u drugom poluvremenu, ''Milioneri'' opravdali ulogu favorita.

Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Povezane vesti

''Derbi Rura'' se smatra najvećim nemačkim rivalstvom, ali ove sezone razlika u kvalitetu je prevelika da bi moglo da dođe do uzbudljive borbe.

Večeras na ''Signal Iduna Parku'' nije bilo iznenađenja, Dortmund je na svom terenu ubedljivo slavio sa 3:0 i ponovo se priklljučio RB Lajpcigu i Bajernu na vrhu tabele, dok je Šalke i dalje pri samom dnu, sa samo jednim osvojenim bodom u prvih pet kola i gol-razlikom 2:18.

Gosti, u čijim redovima je svih 90 minuta odigrao naš Matija Nastasić, odolevali su gotovo sat vremena, ali nisu imali snage da izdrže pritisak ''Milionera'' u drugom poluvremenu.

Igrao se 55. minut, Gereiro je šutirao iskosa sa desne strane, golman Ronou je kratko odbio loptu, ali samo do Akanđija, koji je sprovodi u mrežu za vođstvo Dortmunda od 1:0.

Od tog trenutka sve je bilo lakše za domaći tim, a samo šest minuta kasnije prednost Dortmunda je duplirana. Bila je to munjevita akcija Sanča i Halanda koji je pobegao Matiji Nastasiću, a onda iskosa sa desne strane ''bocnuo'' loptu i lob udarcem zatresao mrežu - 2:0.

Usledilo je potom nekoliko izmena u domaćem timu, koji je u 78. minutu dodatno uvećao rezultatsku prednost. Odlično izveden korner Gereira sa desne strane, a u kaznenom prostoru Humels bolji u skoku od Nastasića i na semaforu je pisalo 3:0, što je i konačan rezultat ovog meča.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke