Derbi u Rimu bez pobednika, "Kopljanici" na vrhu Lige Evrope, Lazetićeva tragedija u Bragi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.09.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Ovo su rezultati...

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Uzbudljiva utakmica u Frankfurtu je završena bez pobednika, Ajntraht i Viktorija Plzenj su odigrali 3:3.  

Gledali smo interesantno prvo poluvreme, tačnije, samu završnicu. Prvo je Ajntraht poveo sa 1:0 golom Ekitikea u 38. minutu, da bi Šulc izjednačio samo tri minuta kasnije. 

Ipak, u nastavku ozbiljan pritisak Ajntrahta, imali su preko 75% poseda u jednom trenutku u tom delu igre, pa su stigli i do dva gola. 

Prvo je Dina Ebimbe u 62. minutu doneo prednost Ajntrahtu, da bi Kristensen povisio na 3:1. Ipak, gosti se bude u finišu, pa preko Adua u 86. minutu i Jemelke u 3. minutu nadoknade stižu do boda. 

Ajaks je odigrao verovatno najbolju utakmicu ove sezone, naneli su težak poraz Bešiktašu na svojoj "Amsterdam areni", bilo je 4:0. 

U 31. minutu Fic-Džim je doveo domaće u prednost, a u nastavku totalna dominacija Ajaksa, tri gola do kraja, prvo preko Godtsa u 51. minutu, potom Tejlora četiri minuta kasnije i na kraju je strelac ponovo bio Godts u 73. minutu. 

Lion je bio bolji od Olimpijakosa, pokazali su klasu večeras i slavili sa 2:0. 

Posle prvih 45 minuta golova nije bilo, da bi Čerki u 65. minutu doveo domaćina u prednost. Samo šest minuta kasnije Benrahma postavlja konačnih 2:0. 

Nemanja Matić je igrao do 67. minuta, na drugoj strani smo gledali Marka Stamenića od 68. minuta. 

FCSB iz Rumunije, aktuelni prvak ove države, je bez problema stigao do pobede protiv letonskog RFS-a. Bilo je ubedljivih 4:1. 

Birligea je doveo domaće u prednost, ali je Lipušček izjednačio u 23. minutu. Ipak, Stefanesku je doneo novu prednost timu iz Bukurešta. Olaru je sa dva gola do kraja, tačnije u 58. i 69. minutu rešio pitanje pobednika večeras.  

U najvećem derbiju večeri Roma je dočekala Atletik Bilbao i pobednika nije bilo - 1:1. 

Prvi gol postignut je u 32. minutu, tada smo videli odličnu kontru domaćina, fantastičan centaršut levom nogom Anhelinja, a na pravom mestu je bio Dovbik koji je pogodio za pobedu svog tima

I onda šok za Rimljane, vetar je pravio velike probleme odbrani Rome, posle centaršuta sa leve strane iz slobodnog udarca najviši u skoku je bio Nunjez koji spušta za Paredesa, a ovaj pogađa za 1:1

U duelu Brage i Makabija iz Tel Aviva ekipa Žarka Lazetića je vodila sa 0:1 sve do samog finiša, ali nije uspela da se odbrani. 

Prvi gol smo videli u 30. minutu kada je Davida iz penala doveo svoj tim u prednost, ali je Bruma izjednačio rezultat u 90. minutu. Domaći su svim silama hteli još jedan gol i uspeli su u toj nameri, Braga do tri boda dolazi iz penala koji je iskoristio Bruma. 

Nemanja Stojić je igrao svih 90 minuta za Makabi. 

Pobeda Totenhema na svom terenu, prema očekivanju, protiv Karabaga sa 3:0. 

Totenhem je skoro čitav meč igrao sa igračem manje jer je Dragušin dobio crveni karton već u 8. minutu utakmice. Ipak, Karabag nije to uspeo da iskoristi. 

Domaći su kvalitetniji rival čak i sa jednim manje na terenu, Džonson je u 12. minutu doveo Postekogluov tim u prednost, da bi Sar pogodio u 53. minutu za 2:0. 

Da gostima ništa ne polazi za rukom potvrdio je Bajramov u 58. minutu kada je promašio penal, a kazna je stigla od Solankea u 68. minutu kada je pogodio za konačnih 3:0. 

Ajaks - Bešiktaš 4:0
Roma - Bilbao 1:1
Braga - Makabi 2:1
Ajntraht - Viktorija 3:3
FCSB - RFS 4:1
Lion - Olimpijakos 2:0
Totenhem - Karabag 3:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke