Derbi za pamćenje - "Tobdžije" pucale, ali "Old traford" čuva Kristijano Ronaldo

Autor: Sportske Net
četvrtak 02.12.2021.
23:11
Izvor: Sportske.net

Fred od tragičara do junaka.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Arsenal rezultatom 3:2 (1:1) preokretom u režiji Kristijana Ronalda, u okviru 14. kola Premijer lige.

Ronaldo je Ronaldo i to verovatno najviše što se za nekog fudbalera može reći. Portugalac je večeras onesposobio sve Arsenalove topove.

Utakmica je počela u znaku “tobdžija”, koje su koristile svaku prilik da ugroze gol domaćih. Imao je Junajted nekoliko prilika, preko Ronalda i Rašforda, međutim daleko od  ozbiljnih.

Tokom izvođenja kornera Arsenala, Fred je naskočio na De Heino stopalo i onesposobio golmana Mančestera da odbrani budući šut Smita Roua, koji je primio pas. Da je protivnički igrač napravio prekršaj, situacija bi bila jednostavna, međutim Etkinson je odlučio da dosudi pogodak za Arsenal, jer niko od igrača “dobdžija” nije uticao na povredu golmana Junajteda.

Shvatio je Mančester da se fudbal ne može igrati tako što će samo jedna ekipa napadati, pa je krenuo u ofanzivu i realizova gol. Ovoga puta Fred je stigao od tragičara do heroja kada je pronašao Bruna Fernandeša, koji je u šesnaestercu po sred gola prekinuo sušu od 15 utakmica bez pogotka.

U nastavku igre bilo je malo više posla za Ramsdejla. Rašford je imao dva brza pokušaja, pa je posle nekoliko minuta doneo slavlje Mančesteru, ali asistencijom. Dodao je do Ronalda koji je ostao potpuno sam u kaznenom prostoru i pogodio za preokret od 2:1 i svoj 800. gol u karijeri.

Sreća domaćih nije dugo trajala, pošto je Arsenal izjednačio posle dvega dva minuta. Martineli je dodao do Odegarda, koji je vratio goste u trku.

Nije bilo kraja drame na ovom susretu. Junajted je u 68. minutu dobio penal, pošto je Fred pao nakon duela u šesnaestercu. Ronaldo je dobio priliku da šutira sa bele tačke za preokret Junajteda od 3:2 i svoj na kraju 801. gol i tako postao prvi u istoriji. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Junajted sada sedmi na 21 bodu, dok Arsenal ima 23 i peti je. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke