Dešava se - Završava se era Glejzera, najbogatiji Britanac vodi u trci za Junajted!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 17.01.2023.
18:16
Izvor: Sportske.net

Ponuda se sprema.

PA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
PA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Kompanija "Ineos" koja je u vlasništvu sera Džima Retklifa ušla je u proces pripremanja ponude za kupovinu Mančester junajteda, javio je "Tajms".

Era porodice Glejzer samo što nije gotova, a klub bi iz američkih šaka mogao da pripadne domaćim. Sve to, zahvaljujući najbogatijem čoveku Velike Britanije seru Džimu Retklifu. On se spominjao i tokom prodaje Čelsija od strane Romana Abramoviča, a zatim se provlačio i kao neko ko bi mogao da postane novi vlasnik Mančester junajteda, pa čak i Liverpula i Vest Hema.

Stizali su demanti, ali ispostavilo se da poslovica "gde ima dima, ima i vatre" važi u ovom slučaju. Naime, njegova kompanija "Ineos" potvrdila je da je ponuda za preuzimanje "crvenih đavola" spremna.

"Formalno saopštavamo da se pripremamo za proces kreiranja ponude za kupovinu Mančester junajteda", stoji u njihovom pismu javnosti.

No, on će konkurenciju imati iz Sjedinjenih Američkih Država, Bliskog istoka i Azije. Ponude sa ovih lokacija se tek očekuju, ali Retklif je prvi povukao potez.

Inače, ser Džim Retklif je vlasnik francuske Nice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke