Desetorica "veličanstvenih" na izboru za "mistera" Pariza!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 14.03.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Ko će biti zamenik Maurisija Poketina?

CHRISTOPHE PETIT TESSON
CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Era Maurisija Poketina u Pari Sen Žermenu se polako, ali sigurno, bliži kraju.

Nakon šokantnog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Real Madrida argentisnki stručnjak potrošio je "kredit" kod vlasnika kluba Nasera Al Kelaifija i na leto će gotovo izvesno napustiti "Park prinčeva".

Poketino bi karijeru mogao da nastavi u Mančester junajtedu sa kojim ga mediji povezuju već godinama.

Ugledni francuski sportski list "L'Ekipp" danas je sastavio listu od desetorice potencijalnih naslednika Poketina na klupi Pari Sen Žermena. Radi se o vrhunskim fudbalskim stručnjacima.

Prvi na listi je Atletikov Dijego Simeone. Argentinac je više od jedne decenije trener Madriđana, sa kojima je ostvario brojne uspehe. Bio je proglašen za najboljeg trenera sveta 2016. godine. Ima ugovor sa Atletikom do 2024. godine i važi za jednog od najplaćenijih trenera na svetu. Ove sezone njegova ekipa ne blista. čini se da je došlo do "zasićenja" kod popularnog "Čola", Pariz bi mogao da mu da novu energiju i motiv u trenerskoj karijeri.

Drugi na listi, a po mnogima najveći kandidat za klupu Parižana, jeste Zinedin Zidan. Trostruki šampion Evrope sa madridskim Realom trenutno nema klub i gotovo svakodnevno se povezuje sa PSŽ-om. Mediji navode da Zidana izuzetno privlači mogučnost da radi u rodnoj Francuskoj. On je uspeo da drži "zvezdanu" svlačionicu Reala, tako da bi verovatno znao kako sa Mesijem, Nejmarom, Mbapeom i drugarima.

Pored Simeonea i Zidana, na listi su još nekoliko velikih imena poput italijanskih trenera Masimilijana Alegrija, Antonija Kontea i Simonea Inzagija. Tu je i Poketinov rival za klupu Junajteda Erik Ten Hag, Arsenalov menadžer Mikel Arteta.

Trojica manje "zvučnih" kandidata za novog šefa struke "svetaca" jesu Tijago Mota, Lusijan Favr i čovek koji je prošle godine uzeo titulu PSŽ-u sa Lilom Kristof Galtije.

Na potezu je Naser Al Kelaifi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke