Despotović objasnio Rusima: ''To u Srbiji nije fudbal...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.05.2021.
14:11
Izvor: Sportske.net

Srpski napadač iskreno o stanju u srpskom fudbalu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Đorđe Despotović je odigrao odličnu sezonu u ruskom Rubinu iz Kazanja, za koji je na 26 utakmica postigao 14 golova, uz četiri asistencije.

Dvadesetdevetogodišnji srpski napadač ima ugovor do juna 2023. godine i deluje da će u Rubinu tek imati šta da pokaže.

Na kraju sezone, dao je opširan intervju za ruski ''Sport.business-gazeta'', gde se, između ostalog dotakao i stanja u srpskom fudbalu, govoreći u mogućnosti da se jednog dana vrati u neki od domaćih klubova.


Nije se baš pohvalno izrazio, izuzev kada su Zvezda ili Partizan u pitanju.

''Mogu da se vratim samo da završim karijeru. Da odigram poslednju godinu za sebe, za dušu… Nažalost, to nije fudbal… Dobro je igrati u Zvezdi i Partizanu, u drugim sredinama je teško. Momci iz drugih klubova igraju za male pare, pa čak ni za to nisu plaćeni. Hvala Bogu da nemam takvu potrebu'', istakao je Despotović.

U poslednje vreme u Rusiji ga povezuju sa Zlatanom Ibrahimovićem, a on je otkrio da bi, ako ništa drugo, želeo da ima dugu karijeru poput popularnog Ibre.

''Iskreno, svake godine želim da igram sve više i više. Nekoliko puta sam rekao svojim prijateljima da se nadam da ću igrati do 40. godine, kao Ibrahimović. Posle 30 godina moj fudbalski život tek počinje. Sada sam u takvom dobu da znam sve što treba da se radi na terenu. Nadam se da ću biti fizički spreman i da ću igrati još dugo'', izjavio je Despotović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke