Detalji o kojima bruji Evropa - Da li su bili crveni kartoni?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 03.11.2021.
22:01
Izvor: Sportske.net

Situacije koje su podelile Evropu.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Atletiko Madrida Mats Humels i Felipe jedini su isključeni igrači u prvom poluvremenu utakmica Lige šampiona u terminu od 21 sat.

Njihova isključenja izazavala su brojne polemike. Kod prvog, deluje da je načinjena nepravda ekipi Borusije Dormunda, budući da Mats Humels nije zakačio Entonija, odnosno, napadač Ajaksa se tek nekoliko sekundi po startu sapleo o nemačkog reprezentativca. Tada je Majkl Oliver stupio na scenu i pokazao direktan crveni karton Humelsu. Zaključak - neopravdano.

Druga situacija koja je zavredela mnogo pažnje jeste crveni karton defanzivca Atletiko Madrida Felipea koji je isključen protiv Liverpula. On je igrao katastrofalno, bio je veoma nervozan i mnogo ranije je mogao da dobije žuti karton kada ga je izigrao Sadio Mane.

Tada Dani Makeli nije pokazao javnu opomenu Brazilcu, ali jeste nešto kasnije, ponovo posle starta nad Maneom. Spremao se Makeli da mu pokaže žuti karton, pozvavši Felipea na razgovor, ali ga je ovaj ignorisao nekoliko sekundi, posle čega je Holanđanin rešio da ga isključi. Zaključak - opravdano.

Taj detalj možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke