Detalji trampe Saul-Grizman, ko je bolje prošao?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 14.07.2021.
16:19
Izvor: Sportske.net

Teško je oceniti.

 EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Vest dana stiže nam iz fudbalske Španije gde su Atletiko Madrid i Barselona dogovorili trampu Saula Nigeza i Antoana Grizmana, a postavlja se pitanje ko je u njoj bolje prošao.

Grizman se posle dve godine vraća u Atletiko kao drugi najskuplji fudbaler Barselone, ali će zarad komotnije sredine i veće fudbalske slobode imati i manju platu.

Prema podacima koje je preneo Katalunja Radio, Grizman će na "Vanda Metropolitanu" zarađivati 26 miliona evra bruto, što je za 14 manje nego što je imao u Barseloni.

Sa druge strane, Saul Nigez će imati godišnju neto platu od šest miliona evra u Barseloni, dok je u Atletiku prema raspoloživim podacima imao 14,4 miliona bruto zaradu.

Sad da se vratimo na prednosti i mane spomenutog dogovora. Grizman dolazi u poznat klub, kod trenera sa kojim je imao lepu saradnju i neće mu trebati mnogo za adaptaciju.

Tu će naići na bivšeg saigrača iz Barselone Luisa Suareza i biće interesantno videti kako će ovaj tandem funkcionisati.

Kada je o Saulu reč, za španskim vezistom je već jadikovka u Liverpulu, budući da ga je engleski klub naciljao kao sigurno pojačanje, jasno je da je pre ili kasnije morao da napusti Madrid.

Barselona je pred novim početkom i ovo leto je daleko stabilnije za dolazak od prošlog, kada se spemala izborna godina.

Teško je odrediti ko je bolje prošao, ali deluje da su oba kluba na dobitku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke