Devet golova na "Etihadu", Briž hrabo do boda protiv PSŽ-a

Autor: Sportske Net
sreda 15.09.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Ludnica u Mančesteru.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Mančester siti je prilično uspešno proveo veče jubileja. Pobedili su kod kuće rezultatom 5:3 Red Bul Lajpcig, koji je svaki put smanjio prednost, a bi "građani" u nastavku istu povisili. 

Gvardiolina 300. Utakmica na klupi “građana” protekla je u pobedničkom maniru. Siti je postigao prvi pogodak. Nejtan Ake je bio strelac. Ostao je sam i iz zaleta skočio i prihvatio centaršut iz kornera.

Ubrzo su domaći stigli i do 2:0. De Brujne je “asistirao”, a Mukiele postigao autogol za sigurnu prednost engleskog tima.

Nije Lajpcig ostao pasivan u prvom poluvrmenu. De Brujne je izgubio loptu, a gosti počeli sa realizacijom odlične akcije. Forsberg je dodao Mukieleu, koji je prosledio Enkukuu, a ovaj je postigao gol za 2:1.

Nije dugo trajalo radovanje. Dosuđen je penal za domaćine, Klosterman je igrao rukom u šesnaestercua Marez je bio precizan sa bele tačke.

Odmah po povratku na teren Nemci su ponovo smanjili razliku. Olmo je uputio dug i precizan pas do Onkukua, koji je postigao svoj drugi gol na meču.

Na “Etihadu” se gledala prava goleada. Samo što se Lajpcig primakao, Griliš je srušio sve nade. Primio je dug pas i prošao lako po levoj strani, da bi potom uspešno šutirao za 4:2.

Feran Tores je postigao peti gol, ali je sudija podigao zastavicu za ofsajd.  Ubrzo zatim, Lajpcig je još jednom smanjio razliku. Nkuku je smanjio na 4:3 a ivice šesnaesterca, da bi Siti ponovo ovisi na konačnih 5:3. Kanselo je odigrao fenomenalnu utakmicu, šutirao je sa velike udaljenosti i pogodio.

Ako ste mislili da je tu bio kraj, nije. Anhelinjo je isključen zbog drugog žutog kartona, a Žesus je povisio na 6:3, što je bio konačan rezultat. 

Jedan neočekivan rezultat gledao se u Belgiji. Klub Briž je odigrao sjajan meč i osvojio zaslužen bod protiv Pari Sen Žermena. 

Parižani su očekivano poveli već 16. minutu. Ander Erera je prihvatio pas Kilijana Mbapea unutar kaznenog prostora i poslao je u donji levi ugao za 1:0.

Iako su se možda plasišili najgoreg scenarija, Briž je igrao hrabro, što se odrazilo i na rezultat. Vanaken je ostao praktično sam i šutirao po golu, lopta je promenila smer i prevarila Navasa za 1:1. Nerešen rezultat je ostao aktuelan sve do kraja meča. 

PSŽ je odigrao jedan neočekivano slab meč, dok na drugoj strani belgijski klub apsolutno parirao, bar na papiru opasnijem rivalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke