Devet stvari koje je Ten Hag ukapirao posle priprema - Ronaldo mora na klupu?!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.08.2022.
11:07
Izvor: Sportske.net

Mančester junajted uskoro počinje sezonu.

EPA-EFE/Stian Lysberg Solum
EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

Povezane vesti

Kako će izgledati Mančester junajted u novoj sezoni otkriće nam Erik Ten Hag, novi trener ovog kluba, a premijera je zakazana za subotu 7. avgust kada ekipa bude nastupila protiv Brajtona. 

Protivnik odličan za početak sezone, ali daleko od toga da će biti lako ekipi Junajteda imajući u vidu da su se mučili u poslednjim mečevima na pripremama, videlo se protiv Valjekana gde je bilo 1:1 i u porazu od Atletiko Madrida 1:0. 

Imao je Mančester dobrih izdanja tokom priprema kao što su mečevi protiv Melburna i Kristal palasa, pa je holandski stručnjak uvideo slabosti i mane sadašnjeg sastava. 

"Dejli mejl" je predstavio devet stvari o Mančester junajtedu, sve o tome kako će najverovatnije izgledati novi tim. 

1. Ronaldo će najverovatnije na klupu

Dobra vest je da je zaigrao u meču protiv Valjekana, imao je prijatnu dobrodošlicu od navijača uprkos želji da ode. Ipak, morao je da igra samo 45 minuta, a pored toga, nije izgledao presrećno nakon nekih instrukcija trenera. Čini se da je jedna utakmica premalo da bi on počeo protiv Brajtona. 

2. Mančester obavezno mora da dovede napadača

Kavani je otišao, Ronaldo ima želju, ostao je Marsijal koji odavno već nije u dobroj formi. Možda je Saša Kalajdžić dobra opcija. 

3. Najveći problem je vezni fudbaler

Čeka se De Jong, ali nikako da se ostvari transfer. Holandski fudbaler je na ceni, ali ne želi da igra Ligu Evrope. Sada je baš jasno koliko je Junajted izgubio slabim rezultatom u ligi prošle sezone. Sergej Milinković-Savić je jedan od igrača koji se pominje kao potencijalno rešenje. 

4. Rašford i Sančo se sjajno uklapaju

Izuzetno su igrali tokom priprema, biće prava opasnost po gol protivnika. Sančo je propustio utakmicu protiv Atletiko Madrida zbog bolesti, ali će biti spreman za Brajton. 

5. Tajrel Malasija je fantastičan levi bek i lagano se uklapa u tim, veliko je pojačanje iako je došao nečujno. Stigao je iz Fejenorda, ima fenomenalan centaršut i po svemu sudeći, biće ispred Luka Šoa. 

6. Hari Megvajer će biti bolji ove sezone

Štoper je odlično odigrao predsezonu, imao je nekoliko veoma dobrih nastupa i očigledno da mu odgovara Ten Hag. On će zajedno sa pojačanjem Martinezom činiti štoperski tandem, a zapravo ga je Holanđanin pomerio u desno, kako bi levonogi Martinez bio levi štoper. 

7. Kristijan Eriksen i Bruno Fernandeš će retko igrati zajedno

Doneće Danac veliki kvalitet u napadu, možda bude i igrao prvi meč protiv Brajtona. Teško je očekivati da igraju obojica, osim kada se juri rezultat, jer se ostavlja veliki prostor iza njih. 

8. Omladinci su dobri

Nekoliko mladih fudbalera je dobijalo šansu od strane Ten Haga i opšti utisak je da su zadovoljili. Zidan Ikbal, Čarli Savidž, Alehandro Garnačo i Amad Dialo su igrači na koje treba obratiti pažnju. 

9. Svi su usmereni ka cilju, forma je blizu

Čini se da je Ten Hag dobro odradio sve na pripremama i da ekipa izgleda kao da će ući u formu. Ono što raduje jeste da su igrači usmereni na svoje zadatke i da polako kapiraju Ten Hagove ideje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke