DFB Pokal - "Farmaceuti" eliminisali Verder posle dva sata borbe

Autor: Boban Filipović
utorak 06.02.2018.
23:53
Izvor: Sportske.net

I to posle velikog preokreta i produžetaka!

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Čak šest golova palo je na utakmici 1/4 finala Kupa Nemačke na "Baj Areni", gde su megdan delili Bajer Leverkuzen i Verder Bremen.

"Farmaceuti" su napravili veliki podvig, već u osmom minutu su gubili sa 2:0, ali su zahvaljujući Julijanu Brandtu uspeli da poravnaju rezultat i da u pordužecima zahvaljujući "džokeru" Belarabiju izbore plasman u narednu rundu.

Maks Kruze je iz penala doveo goste u vođstvo u četvrtom minutu, a četiri minuta kasnije asistirao Johansonu, koji primorava Lena da drugi put vadi loptu iz mreže.

Brandt je posle pola sata igre vratio Bajer u život, a izjednačujući gol postigao je posle deset minuta igre u nastavku.

2:2 je bio rezultat posle regularnih 90 minuta, pa se otišlo u produžetke.

U prvom produžetku promene nije bilo, a onda je početkom drugog trener 'farmaceuta' Hajho Herlih uveo u igru Belarabija i napravio pravi potez.

Samo tri minuta na terenu bilo je potrebno Belarabiju da postigne gol i da donese prednost svom timu, a dva minuta pre kraja krilni napadač Leverkuzena asistira Havercu koji postavlja konačnih 4:2.

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković je odigrao ceo meč za goste iz Bremena.


Bajer Leverkuzen u polufinalu čeka boljeg iz duela AjntrahtFrankfurt - Majnc, dok će drugi polufinalni par činiti minhenski Bajerni bolji iz okršaja Šalke - Volfsburg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 07.02.2018
07:48

Samo mi nije jasno sto je drzao trener Bajera Belarabija na klupi, kad je uz Brandta njihov najbolji igrac. Covek usao i resio utakmicu.