Di Marija dobio jezive pretnje smrću u Argentini: "Ne ostavljamo poruke, već leševe"

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.03.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Jezivo...

EPA-EFE/FELIPE TRUEBA
EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Povezane vesti

Argentinski fudbaler Anhel di Marija dobio je pretnje smrću u rodnom gradu Rosariju, u kome ratuju kriminalne rivalske bande i trgovci drogom.


Fudbaler Benfike Di Marija je prošle sedmice rekao da bi želeo da završi karijeru u klubu Rosario Sentral u kome je počeo karijeru, posle čega je dobio pretnje.

Pretnje su stigle u kuću njegovih roditelja, javio je Infobae saznanja policijskih izvora, prenela je Marka. Kako se navodi u članku, nasilje bandi je u porastu u Rosariju i veruje se da su u pitanju narkokarteli. U Rosariju je pojačana bezbednost, a argentinska vlada šalje oružane snage da intervenišu u borbi protiv trgovine drogom.

"Recite sinu Anhelu da se ne vraća u Rosario ili ćemo ubiti člana njegove porodice. Neće te spasiti ni Puljaro. Ne ostavljamo poruke, za nama ostaju meci i leševi", navodi se u poruci.

U poruci je pomenut Puljaro, guverner provincije Maksimilijano Puljaro. Argentinski mediji preneli su da nije poznat razlog za pretnje koje je dobio bivši fudbaler Real Madrida i Mančester junajteda.

Fudbalski klub Rosario saopštio je da takvi napadi direktno napadaju ekonomiju i sportski uspeh klubova. 

"Ne može se dozvoliti da zastrašuju fudbalere ili napadaju njih ili njihove porodice koji su glavni protagonisti sportskih događaja, niti se sme dozvoliti nasilje nad bilo kojim akterom fudbalske porodice", navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke