Di Marijin ples - Sporting vodio, usledio je strašan preokret Benfike u 94. i 98. minutu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.11.2023.
23:39
Izvor: Sportske.net

Kakav finiš...

EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike pobedili su ekipu Sportinga rezultatom 2:1 u velikom derbiju Lisabona u 11. kola Lige Portugala.

Iako nije bio strelac ni direktan asistent, Anhel Di Marija je odradio najveći deo posla kod oba gola u finišu meča. Najpre je izveo solo akciju i navukao sve čuvare na sebe i dao pravu "predasistenciju", a potom je izveo i korner nakon kog je pao drugi gol. 

Sporting je vodio od nadoknade prvog poluvremena do nadoknade drugog, kada je Benfika postigla dva gola za veliku pobedu. 

Sporting je poveo u 45. minutu, Edvards je bio asistent, a Đekereš strelac za 0:1. 

Kada je štoper Inasio zaradio drugi žuti i isključenje u 51. minutu, a Sporting ostao sa igračem manje, delovalo je da će Benfika morati da preuzme stvari u svoje ruke.

Ipak, to su uspeli da naplate tek u samoj nadoknadi vremena. U četvrtom minutu nadoknade mladi 19-godišnji Žoao Neveš je iskoristio asistenciju Morata koji je "preglavao" Di Marijin korner za 1:1, ali tu nije bio kraj.

U 98. minutu, u poslednjim trenucima utakmice, Danac Kasper Tangštet je  pogodio za 2:1 i veliko slavlje na "Da Lušu", ali treba istaći da je sve u ovoj akciji uradio Anhel Di Marija. 

Benfika je sada sustigla Sporting i ova dva tima dele prvo mesto sa po 28 bodova, dok Porto ima 25 i jasno je da nas opet očekuje uzbudljiva trka za titulu do samog kraja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke