Dibala delio asistencije, Roma dominirala, nova pobeda pred derbi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.01.2023.
19:57
Izvor: Sportske.net

I naš Nemanja Matić je odigrao odličan meč.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

U utakmici 19. kola italijanske Serije A, Roma je večeras kao gost savladala Speciju rezultatom 2:0.

Rimljanima je ovo jedanaesta pobeda u sezoni kojom su se ponovo izjednačili sa Interom na deobi trećeg mesta. Obe ekipe sada imaju po 37 bodova, trinaest manje od vodećeg Napolija i samo jedan od drugoplasiranog Milana. Specija je pretrpela deveti poraz i ostala je na petnaestom mestu sa 18 osvojenih bodova.

Najbolju priliku od početka meča Roma je propustila u 41. minutu kada je Ejbraham zahvatio loptu glavom, a Manćini zamalo zakasnio da je iz peterca prosledi u mrežu.

Ali, to je bila samo najava onoga što je usledilo pred sam kraj prvog poluvremena. Roma je u tom, 45. minutu izvela munjevit napad posle ispucavanja lopte od strane golmana Patrisija. Dibala i El Šaravi su protutnjali u kazneni prostor domaćih, na kraju Dibala sa desne strane asistira El Šaraviju kome nije bilo teško da tu loptu iz neposredne blizine sprovede u mrežu - 0:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Roma je duplirala svoju prednost. Ponovo je Paulo Dibala bio u ulozi asistenta, ovoga puta je na centru terena osvojio loptu i odmah je kroz sredinu prosledio za Ejbrahama koji je krenuo u solo-prodor, oslobodio se svog čuvara, a onda izbio sam ispred golmana Drongovskog i rutinski ga savladao - 0:2.

A kako je Specija večeras igrala najbolje svedoči podatak da nije imala nijedan šut u okvir protivničkog gola.

Na kraju da dodamo da je odličan meč u ekipi Rome odigrao i naš Nemanja Matić koji je od prvog minuta ''gospodario'' na sredini terena.

U sledećem kolu Roma će gostovati vodećem Napoliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke