Dibala svedočio, Juveovi problemi sve veći!

Autor: Stefan Matić
sreda 25.01.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Argentinac otkrio šta su se igrači dogovorili.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Istraga protiv Juventusa je u punom toku. 

"Bjankoneri" su zbog potvrđenih finansijskih malverzacija već kažnjeni sa oduzimanjem petnaest bodova u tekućoj sezoni, tako da su "bjnakoneri" sada na poziciji broj deset sa 14 bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Tek je polovina sezone, što znači da ima vremena za povratak u borbu, ali bi nastavak sezone mogao doneti i nove kazne za klub iz Torina. UEFA se još uvek nije oglasila, nagađa se sa suspenzijom iz evropskih takmičenja. 

Italijanski mediji su danas preneli i svedočenje Paula Dibale. Argentinac je tokom leta prešao u Romu, sedam sezona je nosi boje Juventusa. Argentinac je ispričao o dogovoru igrača i čelnika kluba oko isplate plata tokom COVID perioda, kada je klub pompezno najavio da su se fudbaleri odrekli četiri mesečnih plata u znaku solidarnosti tokom sezone 19/20.

"Predlog koji nam je Juventus poslao a koji se ticao neisplaćivanja plata tokom četiri meseca (ne sećam se kojih meseca tačno). Mi se nismo složili sa time zato što je to bilo previše meseci. Dogovorili smo se da od ta četiri meseca, tri meseca plate ćemo primiti naredne sezone dok ćemo jednu propustiti iz solidarnosti. Kada su nas pitali da ne primamo platu četiri meseca bili smo zapanjeni i mnogi su rekli ne odmah. Trebalo je da predamo četiri plata te godine. Tri nam daju sa sigurnošću, bez uslova za narednu godinu a jednu ostavljamo iz solidarnosti. To je bio konačan dogovor"

"Imamo Vacap grupu sa saigračima. Ova informacija je cirkulisala tamo, bio je to konfuzan period, neki su otišli u inostranstvo, neki ostali u Italiji. Sećam se da smo doneli odluku da odlučimo zajedno kao tim, prihvatili ili ne predlog, ali da uradimo to zajedno. Ne sećam se da sam o tome lično govorio sa Nedvedom ili Paratićijem. Onoga čega se sećam jeste saopštenje za medije koje je izašlo. Mnogi ljudi su mislili da smo se odrekli četiri meseca, niko u to vreme nije znao da će nam tri meseca isplatiti kasnije. U saopštenju nije stajao naš dogovor koji smo postigli. Pisalo je da se odričemo četiri meseca, ali ne i da imamo dogovor oko plaćanja tri meseca što smo se sigurno dogovorili", izjavio je Dibala. 

Svedočenje nekadašnje "desetke" Juvea će samo dodatno uzdrmati klub, pitanje je samo šta će biti naredne sankcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak