LŠ (F i H): Dibalina kapitenska partija, Ronaldo još jednom spasio Solskjera

Autor: Sportske Net
utorak 02.11.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Dramatično u Evropi večeras.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante i Mančester junajteda odigrali su nerešeno 2:2 u okviru četvrtog kola grupe F Lige šampiona.

Već u prvim sekundama Ronaldo šutirao na gol Atalante, ali to je bilo prilično slabo i lako za branjenje.

U petom minutu Junajted je stvorio ozbiljnu priliku kada je Mektominej posle preciznog pasa šutirao , međutim jedan od defanzivaca Atalante je skrenuo loptu, koja je na kraju pogodila stativu.

Možda je Junajted pristiskao, ali je Atalanta ponovo povela. Iličić je bio strelac, a De Hei je lopta prošla praktično kroz ruke. Mektominej je izgubio loptu pred kaznenim prostorom, a domaći su iskoristili grešku.

Rašford se namestio na ivici šesnaesterca i snažno šutira, ali je pogodio Demirala.

Mnogo je grešaka bilo na strani gostujućeg tima bilo. Gubili su lopte, a šanse su se ređale za Atalantu. Veliki problem za Solskjera desio se krajem prvog poluvremena. Varan je morao da napusti teren zbog povrede, a umesto njega je ušao Grinvud i vratio se Junajted na staru postavu.

Ništa bez portugalskog tandema. Bruno je odigrao povratni pas ka Ronaldu, koji je upisao gol za izjednačenje pred sam kraj poluvremena.

Po povratku na teren Junajted je počeo sa visokim presingom, koji doduše nije urodi plodom s početka.

Zapata je postigao gol za domaće, svoj prvi ove sezone u Ligi šampiona.

Atalanta je preuzela kontrolu u drugom delu meča, ali Ronaldo ne bi bio to što jeste da nije upisao novi pogodak i to za izjednačenje i novi spas Mančester junajteda.

U drugom meču grupe F Viljareal je rezultatom 2:0 pobedio Jang Bojs. 

Ukazale su se prilike na obe strane, ali nisu iskorišćene. Ipak,  domaći su bili odlučniji i stekli prednost pred pauzu. Viljareal je poveo u 36. minutu. Etjen Kapu je pokupio odbitak i šutirao nisko uz desnu stativu.

Jang Bojs je postigao gol po povratku na teren, ali je VAR poništio.

Danjuma je duplirao prednost u 89. minutu za konačnih 2:0. 

Juventus je pobedio Zenit rezultatom 4:2 i tako nastavio maksimalan niz od četiri pobede u grupi H.

Prvu ozbiljnu priliku za Junvetus realizovao je Dibala. Pogodio je Argentinac stativu sa ivice kaznenog prostora.

Međutim, ispravio se vrlo brzo. Posle izvedenog kornera Dibala je pokupio odbitak i smestio loptu u mrežu. On je tako stigao do svog 105. gola u dresu Juventusa prestigavši tako legendarnog Mišela Platinija na večnoj listi "stare dame".

Sve nade Juventusa smeštene su u jednog fudbalera, a to je Dibala, koji je ponovo pokrenuo akciju “stare” dame”, prešao trojicu sa desne strane, dodao Morati, koji je promašio ceo gol. Bernardeski je pokušao posle toga sa ivice šesnaesterca po zemlji, ali je golman odbranio šut.

Jedan od igrača Zenita je ubacio loptu sa leve strane, da bi Bonući u pokušaju da odbrani gol zapravo skrenuo loptu u mrežu za autogol i 1:1.

Postigli su gosti još jedan gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Po povratku na teren Dibala je posle ponovoljnenog poenala postigao još jedan gol. Ređale su šanse na obe strane, ali je Juventus ponovo bio uspešniji. Kijeza je primio loptu u kaznenom prostoru i izbacio protivničkog igrača, a potom šutirao u drugi ugao za 3:1.

Nije to bilo sve. Dibala nije stao večeras. Posle dva gola upisao je i asistenciju za Moratu, koji je smestio četvrti gol u mrežu gostiju.

Goleada se nastavila, pa je Zenit smanjio prednost na 4:2, ali to je bilo sve. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke