Dimitrievski začarao mrežu, hrabri Rajo Valjekano ukrao bod Realu u Madridu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 05.11.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Odlični Rajo!

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida nisu uspeli da pobede Rajo Valjekano, koji je večeras osvojio veliki bod na "Santjago Bernabeu" - 0:0. 

Real Madrid je očekivano preuzeo inicijativu od samog starta i igrao ispred gola Stoleta Dimitrievskog. Već u uvodnim minutima Valverde je izašao sam pred gol, ali je Makedonac odlično intervenisao.

Nakon toga "Santjago Bernabeu" je zanemeo jer je posle nezgodnog pada na zemlji ostao Džud Belingem, delovalo je na prvi pogled da je stradalo rame, ali se Englez posle nekoliko minuta vratio na teren. 

Šanse su se ređale, Hoselu je imao nekoliko, potom je i Belingem izgradio odličnu poziciju, šutirao je preko gola. 

U drugom poluvremenu Real je dodatno dodao gas, lopte su uglavnom išle na Vinisijusa, koji je bio prilično nervozan i nije mu baš sve polazilo za nogom. Karlo Anćeloti je odlučio da osveži napad i vezni red, uveo je Tonija Krosa i Rodriga umesto Modrića i Frana Garsije, što je nagovestilo totalnu ofanzivu. 

Odbrana Rajo Valjekana pokazala zašto je od početka sezone najviše puta ostala nesavladana na gostovanjima. Tim iz predgrađa Madrida se odlično branio, a očekivano nije imao gotovo nijednu ozbiljniju šansu pred golom Kepe. 

U finišu meča ušli su Bebe i Radamel Falkao da malo osveže napad, Rajo je uspeo malo da udalji igrače Reala i pomeri liniju poslednje linije dalje od gola Dimitrievskog, te su napadi domaćih u jednom trenutku prilično utihnuli, što im je prilično stvaralo nervozu, pa je tako Vinisijus zaradio žuti karton, a Kamavinga se provukao da ne dobije drugu javnu opomenu zbog žustre reakcije posle jedne sudijske odluke, stoga ga je u finišu zamenio Načo Fernandes. 

U poslednjim minutima gledali smo napade Reala, odugovlačenje Rajo Valjekana, pa je u finišu došlo do žestokog sukoba između Vinisijusa i Dimitrievskog, na kraju Brazilac i pored burne reakcije pred očima glavnog arbitra nije dobio drugi žuti karton. 

U 93. minutu Makedonac je opet bio heroj, Rodrigov udarac petom sa peterca je uhvatio bez problema. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, samo još sukoba i žutih kartona bez mnogo efektivne igre, pa je Rajo osvojio veliki bod. 

Valjekano je sada deveti sa 18 osvojenih bodova, a Real Madrid je propustio da ostane na čelu sa Đironom koja je sada usamljena sa 31 bodom. Real ima 29, a Barselona 27.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke